Tysk kontroll banade väg för seger

Den tyska truppen saknar ganska många tunga namn, men i premiären mot Australien var det egentligen inte något större snack om saken. Det blev hyfsat jämnt målmässigt, men med 60% bollinnehav och 14 skott mot fem för Australien så kändes det som om tyskarna hade saken under kontroll. Tyskland tog tidigt ledningen genom Stindl, men Tom Rogic kvitterade strax innan paus. Just innan det var dags för vila så fick Tyskland straff och Julian Draxler, numera i PSG, förvaltade den på precis det vis alla tyska supportrar önskade. Det hann inte gå många minuter av andra halvlek innan Tyskland gjorde 1-3 genom Leon Goretzka, men kort därefter satte Juric 2-3 och skapade åtminstone lite spänning. Vi kan dock konstatera att Tyskland är ett betydligt bättre lag än vad Australien är, och vårt speltips i den matchen satt fint.

Effektivt Chile skapar mycket chanser

För Chiles del är det bara till att konstatera att fjärdeplatsen på FIFA:s världsranking inte alls är oförtjänt. De är riktigt vassa och har en glöd som få lag kan matcha. Just förmågan att kämpa och slita fram till slutet betalade sig i första gruppomgången mot Kamerun. Det stod länge och vägde och dröjde faktiskt ända fram till den 81:e matchminuten innan Bayern München-stjärnan Arturo Vidal fick in ledningsmålet. Innan matchen hann ta slut hade också Eduardo Vargas noterats för ett mål. Chile hade mindre boll än sina motståndare, men med ett effektivt spel lyckades de komma till avslut tolv gånger – dubbelt så många som afrikanerna. Ett speltips om att chilenarna gärna lämnar ifrån sig bollen skulle också kunna vara gångbart, med tanke på tyskarnas bollförande spelsätt.

Skadefritt i båda lagen, men ändringar att vänta

I Chile ska samtliga spelare finnas tillgängliga för spel, men möjligen gör tränare Pizzi vissa justeringar. Bland annat började Alexis Sanchez på bänken i förra matchen, och hans väldiga form och vägvinnande spelstil kan vara nyttig mot Tyskland. Tyskarna har också de en skadefri trupp och ska kunna mönstra bästa möjliga lag i kampen. Tyskland har vunnit de tre senaste mötena lagen emellan. Enda matchen i modern tid är dock en träningsmatch säsongen 2013/14, där slutresultatet blev 1-0 efter mål av Mario Götze.

Speltips – Chiles fartfyllda lag vinner mot Tyskland

Vårt speltips i matchen blir en 2:a, då känslan är att Chile har ett riktigt bra lag med sig till turneringen. De spelar bra ihop och ger aldrig upp. Tyskland är naturligtvis inget lag som ska räknas bort helt, men avsaknaden av flera nyckelspelare gör att vi inte tippar dem som vinnare.

Publicerad: 2017-06-20

|
Uppdaterad: 2017-11-30 11:52:32

Skribent: Tobias Ljungkvist