AIK har gått som tåget i Meca Hockey Race och senast besegrade man Tingsryds AIF med stora siffror. Västerviks IK, nykomlingarna i HockeyAllsvenskan besegrade Timrå IK i en riktigt rolig match och man har chans att nå play off. Vilken av dessa kombatanter ska ta platsen?

Ska AIK ta chansen

AIK har vunnit samtliga matcher hittills i Meca Hockey Race och man har stora möjligheter att nå playoff-spel mot BIK Karlskoga. Men för att göra detta, måste man vinna morgondagens möte med nykomlingen Västerviks IK. Med tanke på den ishockey stockholmarna visar upp för tillfället, ser det dock ljust ut.

Senaste mötet slutade 5-0

Västervik har, förutom plumpmatchen mot Almtuna, vunnit två av de tre spelade och man är för tillfället största utmanaren till AIK. Under grundserien möttes lagen vid fyra tillfällen och man förlorade tre av dessa. Så ett visst mentalt övertag för AIK ligger i grunden för detta möte. Dock ska det tilläggas att det senaste mötet lagen emellan, slutade hela 5-0 till Västervik.

Inför mötet

AIK har egentligen allt att förlora i detta möte och Västervik har det rakt motsatta. Skulle AIK vinna, motsvarar man en del av de högt ställda förväntningarna och favoritskapet. Skulle däremot Västervik vinna, ja då har man stått för en fantastisk bragd ingen trodde var möjligt. Men tränare Mattias Karlin ser ut att ha fått ordning på laget och matat i dem massvis med självförtroende. Conny Strömberg, en rutinerad herre har varit med och bidragit.

AIK var illa ute ett tag, men har tagit sig samman och kommit ihop som ett lag. Den defensiva delen ser ut att ha stabiliserats betydligt, men framför allt är det offensiven som har börjat att fungera. Christian Sandberg & Co producerar match efter match och kan man hålla i detta mot ett av seriens mest defensiva försvar, kan det gå långt.

Vi tror att det blir en tät match, men att AIK drar det längsta strået och klarar uppgiften. Mycket tack vare hemmaplansfördel.

Publicerad: 2017-03-11

|
Uppdaterad: 2017-11-30 12:00:16

Skribent: Marcus Vilson