Rögle – Karlskrona HK speltips

Två lag som har det riktigt kämpigt i serien. Rögle innehar jumboplatsen och man får börja att förbereda sig på ett viktigt kval istället för ett kommande SHL slutspel. Tycker dock att RBK har ryckt upp sig något senaste tiden och man spelade jämnt både mot Växjö och Frölunda, men förlorade ändå matcherna till slut. I senaste omgången innan landslagsuppehållet så vann man lite överraskande bort mot Djurgården med 2-1. En av anledningarna till ett stabilare spel är såklart NHL meriterade målvakten Anders Lindbäck. Vad gäller KHK så är det fortfarande lite oroligt efter att tränaren Per Hånberg fick sparken i förra veckan. Han hade inte sportchefens förtroende längre efter elva raka förluster. Rätt eller fel? det får tiden utvisa. Karlskrona ligger fortfarande kvar på den tionde och sista platsen, vilket innebär play in spel. Det återstår att se om man kan behålla den då man har både Djurgården och Örebro som jagar strax bakom. En seger här är nog ett måste om KHK ska kunna drömma om slutspel.

Rögle fick med sig en vinst senast och det byggde nog upp självförtroendet en hel del efter flera snöpliga förluster tidigare. Men vi har känslan att Rögle är förberedda på ett negativt kval då det skiljer hela 18 poäng upp till Örebro på säker mark.

Karlskrona har sjunkit som en sten genom tabellen senaste månaden och det som såg så stabilt ut tidigare med en grym defensiv det är som bortblåst. När till och med en så stabil och trygg back som Mattias ”kolan” Karlsson har börjat göra blunders i match efter match då blir man lite orolig. Nu ligger man i och för sig på säker mark från att behöva spela något negativt kval då man har hela 17 poäng ner till Leksand på trettonde plats. Men visst hade klubben som även dras med ekonomiska problem behövt få lite extra hemmamatcher i ett play in spel.

I grund och botten skiljer det inte så mycket mellan dessa lag, utan det är de med bäst inställning som vinner. Vi tycker att Karlskrona borde vara betydligt mer desperata efter poäng och tar därför ställning till dem. Vi spelar 2:an till oddset 2.63 hos 24hbet.

Publicerad: 2017-02-13

Skribent: Douglas Flink