Mora – Västerås speltips

Mora har verkligen övertygat hela säsongen och nu har man ryckt rejält i toppen. Man har hela tio poäng ner till tvåan BIK Karlskoga och det är ytterligare åtta poäng ner till trean i serien Timrå. Man är i stort sett redan nu klara för den där finalserien, motståndare får vi nog däremot vänta att ta ut.

För gästande laget Västerås har det däremot gått betydligt sämre och man är på allvar indraget i bottenstriden. VIK har endast två poäng ner till Björklöven och trettonde platsen, vilket innebär negativt kval. Västerås som de senaste säsongerna har varit ett topplag har inte alls fått till sitt spel denna säsongen.

Mora har nu vunnit två raka matcher igen efter nederlaget mot heta Timrå för tre omgångar sedan. Man har tre riktiga snipers i spelarna Pierre Engvall 17 mål, Mathias Bromé 16 mål och Jacob Nilsson 16 mål. Med dessa som producerar kontinuerligt så gör man det svårt för motståndarna att knipa poäng från Mora.

Om vi tittar på VIK så har man ändå ryckt upp sig en del på sistone, men det känns som att man inte kommer närmre lagen ovanför. Att Västerås skulle ligga så långt ner i tabellen och slåss va nog inte många som trodde inför säsongen. Visst man har inte riktigt den spetsen som tidigare och dem här roliga importerna som VIK brukar skaka fram lyser också med sin frånvaro. Senast fick man stryk borta mot starka Timrå med 5-2.

Visst att Västerås har viktiga poäng att spela om och att Mora inte har så mycket att spela för, men det skiljer ändå 40 poäng lagen emellan. Vi tycker att Mora är för bra för att VIK ska kunna störa dem och spelar 1:an i 1X2.

Publicerad: 2017-02-09

|
Uppdaterad: 2017-11-30 12:00:37

Skribent: Douglas Flink