Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Vikinglotto kan du spela hos Svenska Spel Tur och är ett lottosamarbete mellan de nordiska länderna, baltiska länderna och Slovenien. Vikinglotto har en garanterad högsta vinst på 3 miljoner euro till en ensam vinnare.

Till Svenska Spel >

Så spelar du på Vikinglotto

När du spelar på Vikinglotto så får du en bricka med 1-48 nummer.samt vikingnummer från 1-10. För att skapa en rad så väljer du 6 nummer och ett vikingnummer. Du kan även använda huxflux-funktionen om du vill skapa en slumpad rad.

Så vinner du på Vikinglotto

Den totala vinstpotten på Vikinglotto kan växa upp till 35 miljoner euro och där den högsta vinsten , jackpotten, alltid är minst 3 miljoner euro till en ensam vinnare. För att vinna jackpotten så måste du sätta alla dina sex nummer och ett av dina vikingnummer. För att att ta del av en totala vinstpotten så räcker det att tre av dina nummer går in.

Den generella vinstchansen på Vikinglotto är 1:51.

Spela med Joker

När du spelar på Vikinglotto så kan du samtidigt välja att spela på Joker. Detta innebär att du samtidigt är med i en separat dragning för Joker med en högsta vinst på 30 miljoner. När du väljer att spela med Joker så får du en automatisk rad med sju nummer från 0-9, som du kan redigera om du vill.

Vad kostar det att spela på Vikinglotto?

En rad på Vikinglotto kostar 10 kronor att köpa. Du kan dock välja att spela med Joker och då kostar det 10 kr, 20 kr eller 30 kr extra. Du kan prenumerera på din rad under ett antal veckor eller under obestämd tid.

Dragningar

Dragningen av Vikinglotto sker en gång i veckan på onsdagar. Dragningen kommer inte att TV-sändas i Sverige och resultatet kommer att dyka upp hos Svenska Spel Tur vid 20:00. Spelstopp för Vikinglotto är dock redan vind 18:00. Om du spelar med Joker så är spelstopp 17:15.

Systemspel

Vill du spela på flera rader samtidigt så kan använda funktionen systemspel. När du spelar på systemspel så ska du välja 6-9 vanliga nummer och 1-8 vikingnummer. Då skapas en kupong som innehåller rader med kombinationer av alla dessa nummer.

Vikinglotto-paket

Det finns två färdiga paket du kan spela på med 6 eller 12 rader för 60 kr respektive 120 kr. Fördelen med att betala för paket är att du får ett flertalet färdiga rader som du spelar och betalar direkt.