Neteller kan sägas vara ett internetbaserat nätverk som fungerar som kan ses som en digital plånbok vilken förenklar transföreringar av spelpengar. Neteller används för överföringar till webbplatser, mellan människor eller genom att få kreditkort för exempelvis köp i fonder eller liknande. Det bakomliggande företaget har funnits sen 1999 och går under namnet Neteller Group som är börsnoterat på London AIM exchange. Systemet har blivit särskilt populärt hos människor som roar sig med onlinespel som ofta är intresserade snabbt och enkelt få tillgång till sina pengar som de sätter på spel.

Det är bra att ha vetskap att Neteller inte är en bank och således täcks av vanliga insättningsgarantier utan är en vanlig organisation. De är dock auktoriserade och hålls under luppen av den brittiska liknelsen till finansdepartementet vilket gör att tryggheten i företaget ligger på en mycket hög nivå. Nätverket lämnar valutor i både US dollar och Euro.

Insättningar hos Neteller

Insättningar görs enklast genom att du gör en överföring med hjälp av ett bankkort, ungefär som när du köper någonting direkt från ditt kort online. Det är också möjligt att göra liknande överföringar mellan konton på din bank eller med hjälp av din privata bank. Den enda är dåligt med det är att det kan ta lite längre tid än att göra det online. Att överföra via kort och få in pengarna direkt innebär en kostnad på 1,75 procent trots valet att göra det med ditt bankort. Att göra det via din bank är dock gratis.

Utbetalningar från Neteller

Det finns olika sätt att få sina pengar utbetalda men det absolut bästa är det Netellers egna bankkort. Kortet är direkt kopplat till ditt konto och du kan således bara fokusera på att handla med kortet utan att behöva tänka om du skall föra över några pengar. Om du vill ha pengarna överförda till ditt egna konto på din bank eller få pengarna via en check kommer det ta betydligt längre tid. Kostnaderna kommer skilja sig beroende på i vilken valuta du önskar men att få en banköverföring till svenska kronor kostar runt 65 kronor.

Digital överföring

Nätverket fungerar genom en station-till-station teknik och därför uppkommer inga extra kostnader. En vän och du själv kan exempelvis skicka pengar till varandra på nolltid och inga kostnader uppstår, förutsatt att ni båda har Netellerkonton. Neteller är idag etablerat företag och idag erbjuder de flesta stora spelföretagen världen över Neteller till sina kunder då det gäller överföring av pengar. Alla personer som sysslar med spel och gambling på sin fritid rekommenderas att använda sig av Neteller.

Observera

När du gör överföringar via programmet erhåller du poäng. Poängen som du får kan du använda till det lotteri som kunderna erbjuds. [När du för över en US Dollar får du tio så kallade NETpoints. Att vara med i det billigaste lotteriet kostar 1 000 NETpoints, det andra lotteriet kostar 2 500 poäng och det sista kostar 5 000 poäng att delta i. Det är olika vinster i lotteriet som består av 500, 1 000 eller 3 000 US Dollar beroende på vilken typ av lotter du köpt. Företaget erbjuder aktiva medlemmar bonus om de lyckas få in andra människor i användandet. Genom att göra det här kan medlemsantalet expandera kraftigt.