Lotto hos Svenska Spel Tur
Lotto hos Svenska Spel Tur

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Lotto är ett av klassikerna hos Svenska Spel Tur med över 30 år på nacken. Spelar du på Lotto så har du chans att vinna Drömvinsten på miljoner 75 miljoner kronor.

Till Svenska Spel >

Så spelar du på Lotto hos Svenska Spel

Lotto går till så att du väljer sju olika nummer från 1-35. Du kan antingen välja sju nummer på egen hand eller välja huxflux-funktionen som slumpar fram numren åt dig. Du vinner genom att få minst fyra rätt. Får du sex rätt så deltar du även i en extra dragning med ytterligare fyra siffror och prickar du även in en av dessa så blir din vinst avsevärt högre. På varje dragning så kan du välja att spela din rad på Lotto 1 och även Lotto 2.

Vinstchansen på Lotto är 1:55.

Två dragningar varje vecka

Två dragningar sker varje vecka, på onsdagar 18:25 och lördagar 19:55. Båda dragningarna direktsänds i TV4. Men du kan rätta din rad på ditt konto i efterhand hos Svenska Spel.

Vinn 30 miljoner på Joker

Joker är en extra dragning som sker samtidigt som Lotto. När du väljer att spela med Joker så får du ytterligare en rad med sju siffror från 0-9. Och på Joker så vinner du om du har minst två rätt siffror i början eller slutet av raden. Joker har en helt egen vinstplan där den högst vinsten på sju rätt är 30 miljoner kronor.

Så vinner du Drömvinsten

Vill du ha chansen att vinna ”Drömvinsten” på minst 75 miljoner så adderar du Joker till din rad. Får du sju rätt på Lotto och minst två rätt på Joker så vinner du Drömvinsten. Drömvinsten är en växande jackpott som hela tiden ökar.

Vad kostar det att spela på Lotto.

En rad på Lotto1 eller Lotto2 kostar 3 kronor. Adderar du Joker till din rad så kostar det 10 kr, 20 kr eller 30 kr, och insatsen påverkar hur mycket du kan vinna.

Lotto-paket

Det finns tre färdiga Lotto-paket du kan välja. Lotto40, Lotto100 och Lotto 200. I alla paket ingår Lotto 1 och Lotto 2 med Joker. Och när du väljer ett paket så får du ett antal färdiga rader att spela på direkt.

Systemspel

Du kan även skapa systemspel för att spela på flera rader samtidigt. När du väljer att spela på ett system så ska du välja 8-12 nummer, själv eller med huxflux. Då kommer du att spela på alla rader som har en kombination av de nummer du valt. När du vinner på ett system, och en rad går in, då är det det stora chans att flera av din andra rader i systemet även sitter. Så när du vinner så vinner du oftast stort, även om du inte får in alla sju numren.