Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Keno är ett klassiskt spel hos Svenska Spel Tur. Med slogan ”Lett o vinne”, på gotländska, och dagliga dragningar i TV4 så har spelet blivit folkligt och ett spel som de flesta har vuxit upp med.

Till Svenska Spel >

Hur spelar du på Svenska Spels Keno?

Keno går till så att du väljer upp till elva olika nummer, från 1-70, som du spelar på per rad, eller bricka om man vill. Fler siffror innebär att din chans att vinna blir lägre. Men ju fler siffror du väljer att spela på ger dig också högra vinst. Som kontrast så ger vinsten på ett nummer 10 kronor och hela 5 miljoner om du har turen att pricka in elva siffror.

Öka dina vinster med ”Kung Keno ”

Du kan även betala extra pengar för att spela med ”Kung Keno”. Kung Keno är en extra dragning med en siffra. Har du en vinnande rad och Kung Keno-numret ingår i din rad, då kommer dina vinst att bli större än om du inte betalat för Kung Keno. Exempelvis ger 11 rätt hela 20 miljoner i vinst med Kung Keno.

Dagliga dragningar

Som sagt sker dragningen varje dag i Tv4. Dragningen sker klockan 18:50 en vanlig vardag och 17:55 under helgen. Spelstopp är dock tidigare än dragningarna och 18:25 på en vardag och 17:25 på helgen. Du behöver dock inte rätt din rad under sändningen utan du kan givetvis logga in på ditt konto hos Svenska Spel Tur i efterhand för att rätta raden.

Så går dragningen till

I varje dragning på Svenska Spels Keno så kommer 20 av de 70 numren man kan spela på att slumpas fram. I tv sker detta i form av bollar med numren på. Och det gäller att pricka in så många nummer som möjligt av dessa 20. Hur många du behöver att få in beror på hur många nummer du har spelat på och om ”Kung Keno”-numret är bland dem eller inte. Vi hänvisar direkt till Svenska Spel där du kan direkt se vinstplanen när du ska välja ut din nummer.