Precis som på Stryktipskupongen är de reducerade systemen på Europatipset hos Svenska Spel Sport & Casino AB (Systemkupongen i det här fallet) baserade på motsvarande matematiska system. R-systemet består dock av ett antal utvalda nyckelrader som tas ur det matematiska systemet. Vinstchansen minskar visserligen i det Reducerade systemet, men i gengäld blir det billigare för dig att tippa.

Väljer du att spela med ett reducerat R-system på Systemkupongen måste du välja ut ett visst antal hel- och halvgarderade matcher. Beroende på antal hel- och halvgarderingar genereras ett visst antal rader. Om du väljer systemet R – 4 – 5 – 48 ska du plocka ut 4 helgarderingar och fem halvgarderingar och insatsen för ett sådant system blir då densamma som antal rader, 48 kronor.

Exempel
Exemplet nedan visar hur ett R-system med hel – och halvgarderingar fungerar. Detta R-system spelas på den separata Systemkupongen. Om vi åter använder raden R – 4 – 5 – 48 får du använda fyra helgarderingar och fem halvgarderingar och radantalet är då 48, vilket kostnaden för systemet även blir. För att öka dina chanser att vinna kan du välja att göra en matematisk gardering. Använder du en matematisk gardering på en halvgardering dubblas priset för din rad, använder du en matematisk gardering på en helgardering så blir kostnaden för systemet tre gånger större.

Europatipsrad med 48-raders R-system bestående av 4 hel- och 5 halvgarderingar (med och utan matematiska garderingar)

Till Stryktipset hos Svenska Spel >