De reducerade systemen på Systemkupongen på Stryktipset hos Svenska Spel Sport & Casino AB baseras på motsvarande matematiska system. Skillnaden är att R-systemet består av ett antal utvalda så kallade nyckelrader ur det matematiska systemet. Detta innebär att din vinstchans minskar, men att det i gengäld blir billigare för dig att tippa.

Tippar du ett reducerat R-system på Systemkupongen gäller det att välja ut önskat antal hel- och halvgarderade matcher. Beroende på hur många hel- och halvgarderingar du väljer får du fram ett specifikt antal rader. Väljer du till exempel R-systemet R – 4 – 5 – 48 innebär det att du ska välja ut 4 helgarderingar och fem halvgarderingar, och att radantalet blir 48. Insatsen för systemet blir densamma som raderna, alltså 48 kronor.

Exempel
I exemplet nedan förklarar vi hur ett R-system med Hel – och Halvgarderingar fungerar. Använder vi raden ovan (R – 4 – 5 – 48) innebär det att du har fyra helgarderingar, fem halvgarderingar och 48 rader. Alltså kostar ditt system 48 kronor. I detta läge kan du välja att göra en matematisk gardering för att öka dina chanser. Gör du en matematisk gardering på en halvgardering dubblas priset för din rad, gör du en matematisk gardering på en helgardering tredubblas din insats.

Stryktipsrad med 48-raders R-system (4 hel och 5 halvgarderingar) – utan och med matematiska garderingar

Till Stryktipset hos Svenska Spel >