Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Eurojackpot är ett lotto med en stor vinstpott, som hela tiden ökar, hos Svenska Spel Tur. Spelet är ett samarbete mellan spelbolag i 18 europeiska länder och därmed växer vinstpotten fort. Där en ensam vinnare av den stora jackpotten är garanterad minst 10 miljoner euro.

Till Svenska Spel >

Så spelar du på Eurojackpot

När du skapar en rad på Eurojackpot så ska du först välja fem nummer och två stjärnnummer. De fem första numren väljer du mellan 1-50 och de måste vara olika nummer. De två stjärnnumren väljer du mellan 1-10 och de får inte heller vara samma.

Så vinner du på Eurojackpot

För att vinna jackpotten på 10 miljoner euro så behöver du pricka in alla sju numren. Du behöver dock inte sätta alla sju rätt för att vinna pengar. Om tre av numren du valt sitter så kommer du att vinna en del av den totala prispotten. Fler nummer som du prickar in ger en högre vinst.

Den generella vinstchansen på Eurojackpot är 1:26.

Dragningar på fredagar

Dragningen av Eurojackpot sker varje fredag, klockan 19:00. Dragningen kommer inte att TV-sändas i Sverige men resultatet kommer du att hitta på Svenska Spel Turs site efter 21:00.

Så mycket kostar det att spela på Eurojackpot

En rad på Eurojackpott kostar 25 kronor att spela på. Du kan välja att prenumerera på en och samma rad under ett antal veckor framöver eller på obestämd tid.

Systemspel

Du kan välja att spela flera radera samtidigt på ett systemspel. För att spela på system så väljer du 5-12 ”vanliga” nummer och 2-10 olika stjärnnummer. Du kan dock inte välja fler än 13 nummer totalt. När du spelar på ett system så kommer du att spela på alla kombinationer av rader som innehåller numren du valt.

Paket-spel

Det finns även färdiga paket du kan välja mellan, om du vill spela på flera rader snabbt. Ett paket med fyra rader för 100 kr, 8 rader för 200 kr eller 16 rader för 400. När du spelar på dessa paket så kommer alla numren i paketen vara färdiga och klara.