Matchstart: 13/3 20:45     Serie/Liga: Champions League

Det är tomt på bådas målkonton efter det första mötet nere i Spanien. Dags för retur mellan Manchester United och Sevilla. Det var jämnt i det första mötet och vi tror på ännu en tät match, men Uniteds rutin fäller avgörandet. Speltips är en 1:a och den spelar vi till oddset 1,61 hos Ladbrokes.

Odds på Manchester United – Sevilla

1.65 4.00 5.90 Spela
1.61 4.35 6.05 Spela

Släpper in få mål

Manchester United har kritiserats för sitt defensiva spel, men så länge de ändå tar sina poäng så är det svårt att säga emot José Mourinho. De har tre raka vinster och är obesegrade i de fem senaste. Bland annat har de efter krysset mot Sevilla senast slagit både Chelsea och formstarka Liverpool. Dessutom en stärkande seger efter att ha legat under med 2-0 mot Crystal Palace, innan Matic kunde avgöra på övertid. Rent statistiskt så är United favoriter till att gå vidare. 70% av lagen som kryssar borta i första mötet i ett Champions League-slutspel tar sig till nästa runda. Även om de bara har gjort 7 mål på de 15 senaste matcherna mot spanskt motstånd i turneringen, och aldrig mer än ett i någon av matcherna, så kan det faktum att de spelar hemma rädda dem. Bara en av de nio senaste hemmamatcherna mot spanjorer har slutat med förlust, medan de vunnit fem och kryssat tre. Hittills i turneringen har de bara släppt in tre mål. Enda laget som är bättre är Barcelona med två insläppta.

Bara en vinst på tolv senaste borta

De hade 17 avslut mot Uniteds fem. Sevilla hade med lite tur kunnat ha haft en ledning med sig in i returen på Old Trafford. Så är inte fallet, utan de är piskade att vinna på bortaplan för att ta sig till kvartsfinal. Det finns egentligen inte sådär jättemycket som talar för att de ska lyckas. Sedan förra mötet med United har de förlorat mot Atletico Madrid och Valencia, men vunnit mot Malaga och Athletic Bilbao. De har aldrig vunnit på engelsk mark i Champions League, utan som bäst nått ett kryss. Tre gånger har de förlorat. Efter att ha vunnit fyra av sex bortamatcher har Sevilla nu bara en enda vinst på de tolv senaste i turneringen. De släpper också in mycket mål, deras 12 bakåt är bara bättre än Porto av de lag som är kvar. Wissam Ben yedder har varit lyckosam med målskyttet, sex stycken har han stått för. Bland spelare som står på noll assists är han den som gjort flest mål.

Speltips – United krånglar sig vidare

De var inget vidare i det första mötet, och det satt långt inne mot Crystal Palace. De har dock slagit Chelsea och mot Liverpool tog de tre nya poäng. Vi tror ändå att Manchester United knyter ihop säcken och slår gästande Sevilla på tisdagen. Vårt speltips ger oss 1,61 gånger pengarna hos Ladbrokes.