Matchstart: 14/3 20:45     Serie/Liga: Champions League

Det första mötet slutade 1-1 efter att Messi kvitterat Chelseas ledning. Kryss är ett gångbart resultat mellan de båda lagen, men på hemmaplan tror vi att Barcelona är numret större än Chelsea. Vårt speltips är en 1:a och den spelar vi hos Expekt till oddset 1,42.

Odds på Barcelona – Chelsea

1.48 4.70 7.30 Spela
1.53 4.65 6.85 Spela

Obesegrade

Den här säsongen är det inte något lag som har slagit Barcelona i vare sig ligan eller Champions League. Chelsea var inte jättelångt ifrån när de spelade 1-1 i dubbelmötets första match, men Messi fanns där och kvitterade. Det var hans första CL-mål mot Chelsea någonsin och det dröjde nio matcher innan han väl fick in det. Anfallskollegan Suarez har haft det tyngre med målskyttet i turneringen senaste tiden och har spelat 881 minuter utan att få nätkänning. I över två tredjedelar av fallen där ett lag spelar 1-1 borta så går de vidare, och så tror vi också att det blir här. Inget lag har slagit engelska klubbar i fler matcher i Champions League än vad Barcelona har gjort. De står på 23 vinster. Messi är dessutom den spelare som gjort flest mål av alla mot engelskt motstånd i turneringen, 18 stycken. I ligan slog de Atletico Madrid med 1-0 i en jämn kamp och senast också Malaga på bortaplan med 0-2. I gruppspelet vann Barcelona samtliga hemmamatcher utan att släppa in ett enda mål. De har bara släppt in två i hela turneringen.

Brukar göra det bra mot Barca

I ligan har Chelsea haft en del bekymmer senaste tiden och de har bara två vinster på sina sex senaste matcher, samtidigt som de förlorat fyra. Det är 14:e gången de möter Barcelona i Champions League-sammanhang och det brukar bli jämna matcher. Faktum är att Chelsea inte har förlorat någon av de åtta senaste mot katalanerna. Två gånger har de vunnit och i sex matcher har det slutat oavgjort. De fyra senaste mötena på Nou Camp har slutat med kryss. Av totalt 12 röda kort som Chelsea har fått emot sig så har fyra kommit mot Barcelona, vilket vittnar om att det brukar vara heta matcher med mycket känslor. Vi minns Drogba och Ballack för några år sedan. Chelsea behöver antingen vinna eller spela oavgjort men göra fler än ett mål för att gå vidare. Det enda engelska laget som vunnit mot Barcelona på Nou Camp i Champions League är Liverpool, som lyckades 2007.

Speltips – Messi och kompani mot kvartsfinal

Barcelona har bara förlorat fyra av 39 utslagsmatcher i Champions League på hemmaplan sedan turneringen startade i början på 90-talet. 25 gånger har de vunnit och tio gånger har de kryssat. Chelsea förlorar sällan mot katalanerna, men här tror vi att de får ge sig. Vårt speltips är en 1:a och den spelar vi hos Expekt till 1,42 gånger insatsen.