Matchstart: 8/3 21:05     Serie/Liga: Europa League

Leipzig har inte vunnit en enda match sedan första mötet med Napoli i Europa Leagues förra runda. De tog sig trots allt vidare, och nu tror vi att de vänder trenden. Zenit St. Petersburg har bara en förlust på senaste sex, men vi tror att de får rikta in sig på returen hemma. Speltips blir en 1:a. Hos LeoVegas ger den oss 1,65 gånger pengarna.

Odds på RB Leipzig – Zenit

1.65 3.80 5.80 Spela
1.59 4.05 6.10 Spela

Negativ trend

Från att ha legat tvåa i ligan bakom Bayern München så har de glidit ner på en sjätteplats efter några ganska svaga resultat. De har inte vunnit på tre omgångar i ligan, förluster både mot Frankfurt och Köln och ett kryss senast efter 1-1 mot Dortmund. Augustin har gjort mål i samtliga tre matcher, men det har alltså inte hjälpt särskilt mycket. I Europa League hamnade de mot Napoli, som varit hur bra som helst i Serie A. Där vann de övertygande det första mötet på bortaplan, men i returen hemma förlorade de med 0-2. Det var alltså med minsta möjliga marginal, ett bortamål mer, som de tog sig vidare. Nu ställs de mot Zenit och möter ett lag som – åtminstone på pappret – bör vara något enklare än Napoli. Leipzig har bara förlorat två ligamatcher hemma och är klart bättre på Red Bull Arena än när de spelar borta. Ska de gå vidare igen lär det krävas ett bra resultat på hemmaplan. Vi tror att de börjar dubbelmötet bäst. Svenske Emil Forsberg är tillbaka i laget efter sina skadebekymmer och han är viktig med sitt effektiva passningsspel.

Alltid svårspelade i Ryssland

Zenit St. Petersburg ligger trea i ryska Premier League. De har bara vunnit två av sina tio senaste i ligan och inte imponerat nämnvärt. Två raka 0-0-matcher, senast mot bottenlaget Amkar Perm. Som vanligt när det gäller de östeuropeiska lagen så är Zenit betydligt enklare att ha att göra med borta än hemma på Sankt Petersburg Arena. Fråga bara Celtic. Skottarna vann första mötet med 1-0, men åkte på 3-0 på bortaplan och kunde säga tack och adjö till turneringen. Vi skulle inte alls bli förvånade om Zenit förlorar första mötet för att sedan gå på knock i returmötet på hemmaplan. Men det är alltså 90 minuters spel innan det är dags för match i Ryssland. Ryske stjärnanfallaren Kokorin är ett ständigt hot för motståndarna och förre Chelsea-spelaren Ivanovic har varit med förr. Rigoni har satt sex bollar i Europa League, lika många som Kokorin.

Speltips – Leipzig vinner knappt på hemmaplan

Vi tror att Zenit blir svårslagna på hemmaplan, men i det första mötet är Leipzig favoriter trots svajiga resultat senaste tiden. Leipzig har inte vunnit sedan första matchen mot Napoli och de behöver skärpa sig. Hasenhüttl bör ändå kunna få sina spelare att ta sig samman och på hemmaplan tror vi att Leipzig slår Zenit. 1:an ger oss 1,65 gånger insatsen hos LeoVegas.