Stormar mot ligatitel

Det skiljer 20 poäng mellan serieledande Bayern München och tvåan Schalke. Det är inget snack om saken, utan ligan är avgjord. Bayern har spelat fantastisk fotboll och bör dessutom vara vidare i Champions League efter 5-0 från hemmamötet mot Besiktas. Efter tio raka vinster i ligan så blev det bara kryss efter 0-0 hemma mot Hertha Berlin i en match där Bayern skapade läge efter läge, men inte fick dit bollen. I senaste omgången var det stackars Freiburg som fick ta smällen istället. Då trocklade Müller in 0-1 och Tolisso fyllde på med 0-2 genom ett mäktigt skott under första halvlek. I andra slog nyförvärvet Wagner till med 0-3 innan Müller avslutade med att sätta 0-4. Två mål i första halvlek, vilket Bayern faktiskt som sämst har gjort i fyra av de sex senaste ligamatcherna. Vi tror att de kan upprepa det även i helgens omgång.

Zweite Bundesliga väntar

Hamburg har inga större förhoppningar om att spela Bundesligafotboll nästa säsong. De ligger näst sist i ligan och har åtta poäng upp till säker mark. De har nu spelat tolv raka ligaomgångar utan att ta en enda trepoängare. Totalt sett har det bara blivit fyra på hela säsongen. En enda seger på bortaplan. Den kom dessutom mot Köln, som är det enda laget som ligger sämre till i tabellen än vad HSV gör. Efter tre raka förluster lyckades de faktiskt knega till sig ett kryss mot Mainz senast. 0-0 slutade det då. De höll dessutom emot ganska väl mot Bayern i säsongens första möte, då slutade det 0-1 efter att Tolisso gjort matchens enda mål. De är det enda laget i ligan som gjort färre än 20 mål. Bayern har gjort tre gånger så många. Vänsteryttern Kostic har gjort fyra mål och är med det bäst i laget. Flera viktiga spelare saknas, bland annat Holtby och Nicolai Müller.

Speltips – Bayern bra i första

Bayern München har gjort minst två mål i första halvlek i fyra av sina sex senaste ligamatcher. Mot Hamburg, som ligger näst sist i ligan tror vi att de gör det igen. Vårt speltips är ett handikappspel, där vi spelar 1:an under första 45 med Bayern München -1. Det ger oss 2,63 gånger insatsen hos LeoVegas. Hamburg får sikta in sig på en sejour i Zweite Bundesliga.