PSG borde fått ett bättre resultat

Det började alltså så bra. Paris Saint-Germain rullade boll och skapade gott om chanser. De var klart bättre och tog också ledningen på bortaplan mot Real Madrid. Adrien Rabiot daskade dit 0-1 efter en halvtimmes spel. Istället för att ånga på och se till att avgöra mötet så släppte de dock in Real mer och mer, och fransmännen fick vända hem med en 3-1-förlust i bagaget. Det är inte kört än, en tredjedel av alla lag som förlorat första mötet med 3-1 har gått vidare efter returmatchen. Bortamålet är värt mycket. PSG är också ett grymt starkt hemmalag. På de 46 senaste hemmamatcherna i Europaspel så har PSG bara förlorat en enda. 30 vinster och 15 kryss i övriga. Förlusten kom mot spanskt motstånd, då Barcelona vann på Parc des Princes säsongen 2014/15. Tränare Unai Emery har aldrig klarat sig förbi åttondelsfinal i Champions League tidigare. Återstår att se om det kan bli sjätte gången gillt för honom.

Rekordmannens betydelse

Real madrid såg ut att vara illa ute i första mötet, men tack vare två mål från Cristiano Ronaldo och ett från Marcelo så har Real Madrid klar fördel. Spanjorerna gjorde två mål med bara minuter kvar av matchen och kan spela på resultatet. De har haft bekymmer under säsongen och inte alls lyckats nå upp till sin fulla potential. De har vunnit de två senaste säsongernas Champions League och jagar en tredje rak titel. Så länge de håller nollan är de ett steg närmare en sådan. De är faktiskt det senaste laget som lyckades nolla PSG i Paris i europaspel. Det var 2015 de gjorde det. Real har nått semifinal som sämst i de sju senaste turneringarna, vilket är rekord. Det är omöjligt att inte imponeras av Ronaldo och hans fantastiska målskytte. Portugisen har gjort 21 mål på de senaste 12 matcherna han spelat i Champions League, och han har nätat i samtliga matcher den här säsongen.Real är obesegrade i de tre senaste mötena med PSG. Vi tror att det kan komma att ändra sig på tisdagskvällen.

Speltips – PSG vinner

Det är två av världens absolut bästa lag, utan tvekan. Bortamålet kan visa sig ha enormt stor betydelse för PSG och hemmalaget är vidare om de vinner med 2-0 eller vinner med fler än två mål. 3-1 vid 90 minuter ger förlängning och det kan komma att avgöras på straffar. Vilket lag som faktiskt går vidare är svårt att sia om. Vi tror i alla fall att Paris Saint-Germain vinner returmötet, men frågan är om det räcker till en kvartsfinal. 1:an spelar vi hos Unibet till oddset 2,02 hos Unibet.