Matchstart: 3/3 18:30     Serie/Liga: Premier League

Tittar vi på den relativa formen är Liverpool bäst i Premier League. I ligan ligger de på tredje plats, men de fortsätter att imponera både i ligan och Champions League. Newcastle ska inte ha mycket att sätta emot och vi tror på en tillställning där hemmalaget vinner matchen ganska enkelt. Vårt speltips är en 1:a med över 2,5 mål i matchen. Vi spelar till 1,60 gånger pengarna hos Ladbrokes.

Odds på Liverpool – Newcastle

1.22 7.40 14.50 Spela
1.24 6.80 14.00 Spela

Bäst just nu

Premier Leagues tredje bästa lag så här långt sett över hela säsongen, men den relativa formen vittnar om annat. De har bara förlorat en enda match på de 19 senaste omgångarna. Förvånande nog mot Swansea, som hör till botten av tabellen. De slog bland annat Manchester City och kryssade mot Tottenham nyligen. I senaste omgången vann de med 4-1 mot West Ham efter mål av Can, Salah, Firmino och Mané. Salahs mål innebar att han är uppe på fantastiskt fina 23 stycken i ligan. Inte i någon match under säsongen har de förlorat på hemmaplan. Mot just Newcastle är de obesegrade i de 21 senaste ligamatcherna på Anfield. 17 gånger har de vunnit och vid 4 tillfällen har de kryssat. I Champions League stod de för en imponerande insats när de tvålade till Porto med 0-5 borta. Det ska mycket till om Liverpool ska missa kvartsfinalen. Jürgen Klopps lag går fantastiskt bra och visar inga tecken på att de skulle slå av på takten.

En seger på sex senaste

Newcastle lyckades något överraskande spela 1-1 mot Liverpool i säsongens första möte dem emellan. Någon upprepning av det tror vi inte på. Skatorna har bara förlorat en av sina åtta senaste matcher. De har dock bara två vinster på lika många. De tog sin första fullpoängare mot ett lag på övre halvan av tabellen i förrförra omgången när de slog Manchester United med 1-0 hemma. Senaste rundan kryssade de efter 2-2 mot Bournemouth. Gayle tvåmålsskytt då. De två baljorna gjorde att han klev förbi Joselu som bäste målskytt, han står nu på fem totalt i ligan. 27 gjorda mål totalt ger ett snitt på under ett per match. Jämför det med Liverpools 65 framåt. Vi nämnde att Newcastle inte lyckats slå Liverpool borta på 21 ligamatcher. I samtliga 21 har de dessutom misslyckats med att hålla nollan. De har faktiskt gjort första målet i sina fyra senaste Premier League-matcher, men bara i segern mot United har det resulterat i tre poäng vid slutsignal.

Speltips – Klar seger för Liverpool

För Liverpools del slutar 57% av hemmamatcherna med över 2,5 gjorda mål. Samma statistik för Newcastle på bortaplan ligger på 50%. Liverpool gjorde fyra mot West Ham senast och vi tror att det kan bli gott om mål även i helgen. Vårt speltips är en 1:a med över 2,5 mål i matchen. Oddset 1,60 hittar vi hos Ladbrokes.