Olycksfall i arbetet

Tottenham är ett av Englands bästa lag. De ligger på fjärde plats i Premier League och övertygade rejält i Champions League där de vann en tuff grupp före Real Madrid och Borussia Dortmund. I åttondelsfinalen mot Juventus hämtade de upp ett besvärligt 2-0-underläge på bortaplan och har ett bra utgångsläge inför returen på hemmaplan. Och retur på hemmaplan, det är precis vad de ska spela mot Rochdale. Då handlar det om FA-cup och match mot Rochdale. Allting såg klart ut, de hade ledningen med 1-2 när klockan tickade förbi 90 minuter. Ett lyckosamt inhopp senare så kunde Pochettino inte göra annat än att dra en djup suck och acceptera att matchen slutat 2-2 och Tottenham får spela returmatch mot laget från tredjeligan. Tottenham är i bra form och har tio raka ligaomgångar utan förlust. Med en hyfsat ordinarie trupp så ska de vinna varenda match mot lag som Rochdale. Vi tror att första mötet var ett olycksfall i arbetet och räknar med ett klart vassare Spurs i returen.

Drömmen lever

Rochdales säsong har inte varit särskilt rolig. De är alltså sist i League One och har alltså bara en enda seger på de elva senaste ligaomgångarna. Risken att de åker ur är överhängande. Desto roligare i FA-cupen då. Den lilla klubben fick börja i cupens första runda med att slå Bromley med 4-0. 0-4 på bortaplan mot Slough Town i runda två. Tredjerundan innebar återigen bortamatch, då det blev 0-1 mot Doncaster. I fjärde rundan var det Millwall som stod för motståndet. Efter en tät 2-2-match blev det i sinom tid omspel på hemmaplan där kapten Ian Henderson gjorde matchens enda mål. Det målet tog dem till match mot Tottenham, och det var ett rejält taggat hemmalag som tog emot storstjärnorna. Henderson gav Rochdale ledningen efter 45 minuters spel trots att Tottenham pressade på rejält. Efter en timmes spel kvitterade Lucas och inhoppande Harry Kane gjorde 1-2 med bara minuter kvar att spela. Det borde tagit slut där, men en annan inhoppare, Steve Davies, skulle få sista ordet. Långt in på övertiden dunkade han in 2-2 och tog Rochdale till ett returmöte mot Tottenham. Drömmen lever.

Speltips – Solklar etta

Tottenham bytte elva spelare jämfört med Champions League-matchen mot Juventus. Trots det ska de vara ett klart bättre lag än Rochdale. De hade klart övertag i både bollinnehav och målchanser, men lyckades inte förvalta dem rätt. Istället har Rochdale fortfarande chansen att ta sig förbi det stjärnspäckade Premier League-laget. Chansen är dock mikroskopisk, och vi tror att Tottenham tar segern ganska enkelt. De kommer att vara mer fokuserade och göra förmodligen ett par mål. Speltipset blir på över 3,5 mål i matchen. Hos Expekt ger det oss 1,90 gånger pengarna.

Publicerad: 2018-02-26

Skribent: Tobias Ljungkvist