Fyra raka förluster

De höll sig länge framme och var ett av lagen som såg ut att ta en av platserna som genererar spel ute i Europa nästkommande säsong. Efter fyra raka förluster har de dock tappat på lagen framför och Borussia Mönchengladbach är sjua i Bundesliga. Efter 2-0 borta mot Frankfurt förlorade de mot Leipzig, Stuttgart och Dortmund, alla med 0-1. I den senaste omgången lyckades de dock ta tre poäng när de åkte till Hannover och vann med just 0-1. Kramer blev lagets första målskytt sedan lillebror Hazard satte 2-0 i mötet med Augsburg 20 januari. Det hann alltså gå över en månad utan att Gladbach nätade. Just målskyttet har varit lite av ett problem för dem under säsongens andra halva. Bara vid två tillfällen har de gjort fler än ett mål i en och samma match sedan början på december. Hazard och Raffael står på sju mål vardera och är med det bästa målskyttarna i laget. Hela nio spelare saknas på grund av skador. Bland annat Raffael, Traoré och svenske Oscar Wendt.

Bara två poäng från nedflyttningsplats

De gick från att inte ha vunnit en enda match på flera månader till att bara fyra sedan början på november. Werder Bremen har fortfarande långt kvar innan de kan känna sig säkra på att få spela Bundesliga även nästa säsong, men de är på rätt väg åtminstone. På de fem senaste har de tre vinster, ett kryss och en förlust. Det har gjort att de tagit sig upp på 14:e plats i tabellen och har två poäng ner till Mainz och det där förargerliga strecket. De slog Schalke borta med 1-2 i början på februari och var bra. De var dessutom i ledning på bortaplan mot Bayern München, men lyckades inte hålla den ledningen. I den senaste matchen räddades de av ett självmål, som blev matchens enda, när de slog Hamburg. I vinstmatchen mot Wolfsburg så blev svenske Ludwig Augustinsson målskytt för första gången i Bundesliga när han satte 1-0 efter fem minuters spel.

Speltips – Seger för hemmalaget

Borussia Mönchengladbachs fyra förluster på raken var en tung och jobbig svit som de till slut lyckades bryta genom att slå Hannover borta. Werder Bremen har kämpat i botten, men tack vare en positiv andra halva av säsongen så har de nu ett par poäng ner till strecket. Vi tror att hemmalaget är vassare och att förlusterna är ett minne blott. Vårt speltips är en 1:a och den får vi 1,95 gånger pengarna för hos SuperLenny.