Två raka vinster

Real Betis har vunnit sina två senaste matcher. 3-5 mot Sevilla och 3-2 mot Leganes. Alltså 13 mål totalt på två matcher. Det är full fart framåt, samtidigt som det släpps en hel del bakåt. Vi tror att det kan straffa sig. På hemmaplan har de faktiskt bara vunnit en av sina fem senaste. Mot Barcelona har de traditionellt sett väldigt svårt. De har inte vunnit någon av de 13 senaste matcherna mot dem. Tio gånger har det blivit förlust och tre gånger har de kryssat. Senast de höll nollan mot Barca var 2002. Ruben Castro kan tangera klubbrekordet på 78 mål om han hittar nätet i matchen. Och han trivs mot serieledarna. Totalt åtta mål har han gjort på dem under karriären. Det saknas några spelare, men i det stora hela är truppen i gott skick. Joel Campbell är fotledsskadad, medan Sanabria har problem med ett knä. Rutinerade ytterbacken Barragan fick utgå efter en kvarts spel mot Sevilla.

Fortfarande utan förlust

Det är svårt att inte imponeras av Barcelona. På de 19 omgångar som har spelats har de 16 vinster och 3 kryss. De leder ligan med nio poäng ner till Atletico Madrid. Två gånger på de nio senaste säsongerna har de hållit sig utan förlust efter så här många omgångar. Båda gångerna, 2009/10 och 2012/13, slutade det med ligasegrar. De öser in mål, 52 stycken framåt har det blivit. Samtidigt snittar de under 0,5 insläppta per match. Messi har stått för 17 mål på 19 spelade matcher och Suarez gjorde mål för sjätte matchen i rad när Barca slog Real Sociedad med 2-4 senast. Då blev det två för honom och ett för Messi. Argentinaren kan dessutom slå ett personligt rekord om han spelar fram till ett mål. Det skulle innebära assist i femte matchen i rad, vilket han aldrig lyckats med tidigare. Barcelona är det klart bättre laget och bör vinna. 16 mål på de fyra senaste matcherna de har varit inblandade i ger oss också stöd för vår gissning om många mål i matchen.

Speltips – Barcelona vinner målrik tillställning

Ännu är det inget lag som har lyckats slå Barcelona den här säsongen. Real Betis har gjort det bra och är sjua i ligan, men det ska inte räcka till mot dominanterna. Det rasslar gång på gång när de här lagen är inblandade, och vi tror på över 3,5 mål i matchen. Vi kombinerar och spelar 2:an med över 3,5 mål hos Ladbrokes. Det ger oss 2,15 gånger pengarna.

Publicerad: 2018-01-18

Skribent: Tobias Ljungkvist