Säsongens första förlust i senaste matchen

Krysset borta mot Crystal Palace avslutade en fantastisk segersvit som sträckt sig över 18 matcher. I den senaste omgången inkasserade Manchester City dessutom säsongens första förlust efter 4-3 borta mot Liverpool. Mot just Newcastle har de 20 raka matcher utan förlust i Premier League. 17 matcher och 3 kryss har det blivit. Sedan början på säsongen 2013/14 har Manchester City bara förlorat 9 Premier League-matcher av 87 på hemmaplan, väldigt imponerande. Agüero blev mållös mot Liverpool, men på 13 matcher mot Newcastle har han gjort 11 mål. Ingen omöjlighet att det smäller igen för argentinaren. City har släppt in åtta mål på elva hemmamatcher den här säsongen, ett snitt på 0,73 per match. Pep Guardiola saknar Gabriel Jesus i offensiven, men de spelare som finns att tillgå i den stjärnspäckade truppen ska vara fullt tillräckliga. Defensivt sett är Mendy och Kompany skadade.

En poäng mot lag på övre halvan

Newcastle ligger på 15:e plats i Premier League med 23 poäng på lika många matcher. Det är bara tre fler än Stoke, som just nu ligger på nedflyttningsplats. Det är tight i tabellen och de kan lätt bli indragna i bottenstriden. Några tre poäng lär det inte bli mot Manchester City. Senast lagen möttes blev det seger för City, 0-1. Ett kryss mot Liverpool innebar den enda poängen som Newcastle har tagit mot något av lagen på den övre halvan. Förlust i samtliga matcher mot övriga. De två senaste bortamatcherna har inneburit vinster, och det efter att det bara blivit en enda seger på de 20 bortamatcherna innan det. Rafael Benitez har stått vid sidlinjen vid fyra tillfällen då hans dåvarande lag hållit nollan på Etihad Stadium, men Newcastle har släppt in minst fyra mål i de fyra senaste bortamatcherna mot City. Det bådar inte särskilt gott.

Speltips – City släpper inte in några mål

Vi tror att Manchester City snabbt studsar tillbaka och påbörjar en ny segersvit. Förlusten mot Liverpool var den första för säsongen och att de skulle tappa poäng i två matcher på raken känns otroligt. Newcastle har inte vunnit någon av de senaste 20 matcherna mot Manchester City och lär gå poänglösa från mötet. Dessutom tror vi att de blir mållösa, och det blir också vårt speltips. Att båda lagen inte gör mål ger oss 1,83 gånger pengarna hos LeoVegas.

Publicerad: 2018-01-17

Skribent: Tobias Ljungkvist