Självmål avgjorde

Hertha Berlin är tolva i ligans hemmastatistik med fyra vinster, två kryss och tre förluster. På de fyra senaste matcherna på Olympiastadion har de vunnit två och förlorat två. I 89% av matcherna på den anrika hemmaarenan har de släppt in minst ett mål. Det var faktiskt i säsongspremiären mot Stuttgart som var senast de höll nollan på hemmaplan, så att de släpper in mål känner vi oss ganska övertygade om. Efter vinteruppehållet så var det också Stuttgart som på nytt stod för motståndet. Den gången bortamatch för Hertha, och efter tre raka matcher utan förlust fick de ge sig med 1-0. Olyckligt nog ett självmål av Niklas Stark med tolv minuter kvar att spela. Annars var Hertha bra med och med lite tur kunde de ha fått minst ett mål med sig. De hade lika många avslut som Stuttgart och större bollinnehav. Vi tror att matchen på fredag blir betydligt tuffare.

Katastrofal höst, men vinden har vänt

Allting såg ut att gå så bra, så bra. Mot slutet av höstsäsongen var det helt andra förutsättningar och Borussia Dortmund hade inkasserat förlust efter förlust och faktiskt inte vunnit en enda match på åtta omgångar. Avståndet till Bayern München som gått både ikapp och förbi ökade och ökade. Peter Bosz fick sparken efter bara 137 dagar vid rodret och österrikaren Peter Stöger tog över tränarrollen. Ju närmre vinteruppehållet vi kom, desto bättre började också spelet bli. Vändningen kom på bortaplan mot Mainz, där de vann med 0-2. Seger med 2-1 mot svårspelade Hoffenheim efter det med ett sent avgörande från duktige Pulisic. I den senaste omgången blev det mållöst på hemmaplan mot Wolfsburg. Svenske Alexander Isak spelade från start på topp och fick vikariera för målsprutan Aubameyang. Med 20 minuter kvar att spela byttes han ut mot Schürrle.

Speltips – Dortmund vinner borta

Hertha Berlin har varit ett oerhört jämnt lag. Sex vinster, sex kryss och sex förluster. 26 gjorda mål, 26 insläppta mål. Det har varit ett jämnt lag, inga jättehöga toppar och heller inga jättedjupa dalar. Dortmund har varit nere på botten och vänt, men nu har de näsan ovanför vattenytan och vi tror att de kommer lyckas vinna mot huvudstadslaget. Vårt speltips är en 2:a och hos BetHard ger den 2,05 gånger insatsen.

Publicerad: 2018-01-16

Skribent: Tobias Ljungkvist