Gjort mål i samtliga matcher

Leverkusen ligger på tredje plats i Bundesliga och har gått riktigt bra under säsongen. Inte i någon match har de misslyckats med att göra mål och de är ligans näst mest formstarka lag bakom Bayern München. Förlust mot just Bayern i första matchen efter vinteruppehållet, men det är den enda förlusten Leverkusen åkt på på de senaste 14 ligamatcherna. Det är otroligt tätt i ligan. Frankfurt är tvåa med 33 poäng, därefter fyra lag med 31 pinnar och på sjunde plats ligger Dortmund på 30 poäng. Leverkusen behöver alltså vinna för att försäkra sig om att fortsätta inneha Champions League-plats till nästa säsong. De håller nollan i en tredjedel av matcherna på hemmaplan, samtidigt som de snittar två mål framåt per match. I över hälften av matcherna gör de dessutom mål både i första och andra halvlek, och det finns många trevliga potentiella speltips under första 45 minuterna.

Mainz har slagit Leverkusen två senaste gångerna

På 15:e plats kämpar Mainz för att skapa ett avstånd ner till nedflyttningsstrecket. De har inte gått särskilt bra under säsongen och har släppt in flest mål av alla, tillsammans med Köln som ligger på jumboplats – 33 stycken. De lyckades slå Stuttgart på hemmaplan i senaste omgången, men det var första segern efter en sex matcher lång svit utan trepoängare. Med 16 insläppta mål på de sju senaste matcherna är det inte svårt att förstå att Mainz ligger där de ligger, eftersom de inte gör mer än 1,26 mål framåt per match i snitt. På bortaplan har de bara gjort nio mål, vilket motsvarar ett per match. De har inte hållit nollan en enda gång på bortaplan och vi är övertygade om att de inte lyckas mot Levekrusen. I deras två senaste matcher mot Leverkusen har de vunnit, men de har aldrig tidigare lyckats vinna tre på raken mot dem.

Speltips – Hemmaseger för formstarka Leverkusen

Bayer Leverkusen är ligans näst mest formstarka lag och gör mål i varenda match. I snitt har det blivit över 3,5 mål per match som Leverkusen varit inblandade i under säsongen. Mainz släpper in flest av alla, och vi tror att hemmalaget tar en ganska enkel seger. Vårt speltips är en 1:a och hos LeoVegas ger den oss 1,42 gånger pengarna.

Publicerad: 2018-01-27

Skribent: Tobias Ljungkvist