Flest mål i ligan

Lazio gör sin bästa säsong på mycket länge och är trea i Serie A, elva poäng bakom Napoli och sju efter Juventus. Inte har samma poäng men sämre målskillnad. Och just målskillnaden är någonting som Lazio har lyckats bra med. De släpper in för mycket mål för att kunna matcha ettan och tvåan, men de har gjort fler mål än något annat lag. 53 stycken i ligan, varav tio bara på de två senaste matcherna. Immobile har satt 20 mål på 19 matcher och visar hög klass. Mot Just Udinese har han gjort fem mål på sina fyra senaste matcher. Fem raka utan förlust nu, 2-5 mot SPAL och 5-1 mot Chievo i de två senaste. Statistiken borta är något bättre än hemma, men i 45% av matcherna har de varit i ledning i halvtid. Bara i en enda match har de legat under. Dessutom gör de nästan lika mycket mål under de första 45 minuterna som under de sista, men har bara släppt in 8 av totalt 25.

Obesegrade i sju matcher

Säsongen började inte lysande för Udineses del. En vinst och fem förluster på de sex första omgångarna. De har bättrat sig rejält och ligger nu på sju raka ligamatcher utan en enda förlust. Fem vinster på raken, men kryss i de två senaste efter 1-1 först mot Chievo och sedan mot SPAL. På de senaste fem försöken har inte Udinese lyckats göra något mål på Lazio. Fyra gånger har det slutat med förlust, en match slutade 0-0. Udinese släpper dessutom in två tredjedelar av sina mål under första halvlek. Många av Udineses mål den här säsongen har tillkommit på fasta situationer, och vi tror att det blir nyckeln för dem om de ska kunna ta någon poäng i matchen. Spelmässigt ska de inte rå på Lazio. Svante Ingelsson anslöt från Kalmar FF i somras och har fått spela två matcher i ligan för Udinese. En från start och ett inhopp. Någon speltid ska vi inte räkna med för hans del.

Speltips – Lazio i ledning efter första

Lazio är vassa den här säsongen och öser in mål. Immobile är bäst av alla i ligan och ett ständigt hot. Vi tror också att Lazio, sin vana trogen, gör fler mål än de släpper in under första halvlek. Vårt speltips blir en 1:a i halvtid och den ger oss 2,00 gånger insatsen hos BetHard.

Publicerad: 2018-01-22

Skribent: Tobias Ljungkvist