Tre raka förluster mot Liverpool

Arsenal har förlorat tre raka matcher mot Liverpool, och på fredagen har de en chans att bryta den förbannelsen. 33 poäng på 18 matcher ger dem en femteplats i ligan, bara en pinne efter sina motståndare. Segern mot Newcastle i senaste omgången var den första på tre omgångar och var helt klart efterlängtad. Özil satte ett fantastiskt mål 25 minuter in i matchen. Förlusten mot Manchester United hemma på Emirates bröt en 13 matcher lång segersvit på hemmaplan. De har dessutom hållit nollan i två tredjedelar av hemmamatcherna under säsongen. Nyförvärvet Lacazette har varit bäste målskytt i ligan med åtta baljor, men har inte nätat på de tre senaste matcherna. Ramsey och Mustafi är skadade, och stackars Santi Cazorla har inte spelat sedan oktober 2016.

14 ligamål för Salah

Med nio raka Premier League-matcher utan förlust imponerar Liverpool. Bara två lag har gjort fler än Pools 38 mål, och pratar vi om lyckade nyförvärv ska vi inte glömma Mohamed Salah. Sedan egyptiern kom till klubben har han gjort 14 mål på 18 ligaframträdanden och varit enormt nyttig. Tolv mål på de tio senaste matcherna gör att vi tror på mål för hans del även mot Arsenal. Liverpool har dessutom varit lyckosamma mot londonlaget under Jürgen Klopp. 14 mål på fyra matcher, där det blivit seger i tre och kryss i en. Efter två raka kryss blev det till sist seger igen för Liverpool i senaste omgången. Bortamatchen mot Bournemouth slutade hela 0-4, efter att gästerna avgjort med tre mål i första halvlek. De är inte favoriter, men vi tycker att historiken och formen talar för Liverpool.

Speltips – Liverpool vinner

Hemmalaget Arsenal är favoriter till segern i den viktiga Premier League-matchen mot Liverpool. Arsenal har gjort mål i 23 raka hemmamatcher och har bara en hemmaförlust under hela säsongen. Liverpools Salah verkar vara i grym form och kan inte sluta göra mål. Vi tror på gästerna och spelar 2:an. Vårt speltips ger 2,90 gånger pengarna hos LeoVegas.

Publicerad: 2017-12-20

Skribent: Tobias Ljungkvist