Fin insats mot City

Leicester har haft svårt att upprepa succén från den där sagolika säsongen där det slutade med att de vann hela Premier League. Efter en riktigt svag säsongsstart har de dock hämtat sig och klättrat upp till åttonde plats i tabellen. Förlust mot Crystal Palace i senaste ligaomgången var den första på sex matcher. Leicester kom inte upp i nivå och fick se sig besegrade med 0-3. När det spelades cup i veckan som gick var det Premier Leagues stora dominant Manchester City som stod för motståndet. Leicester skapade faktiskt fler chanser och gjorde det bra, men det var City som tog ledningen. Kvitteringen skulle dock komma. Det dröjde till den sjunde övertidsminuten innan Jamie Vardy fick chansen från straffpunkten. 1-1 tog matchen till förlängning och straffar, men där blev favoriterna för svåra.

Oväntad förlust mot Bristol

Manchester United har gått riktigt bra i ligan, men verkar inte rå på Manchester City. Likväl har de tre poäng ner till trean Chelsea och har bara en förlust på de sju senaste ligamatcherna. Övriga vinster. United har, till skillnad från tidigare säsonger lyckats avgöra sina matcher och har fått ihop 13 segrar. Så många har de inte haft vid den här tiden på någon av de fyra senaste säsongerna. Zlatan Ibrahimovic har fått en del inhopp efter återkomsten från sin skada. Victor Nilsson-Lindelöf har varit lite in och ut i laget. Båda svenskarna fanns dock med från start i cupmatchen mot Bristol på onsdagen. Där var det 0-0 i halvtid, men Zlatan hade haft en boll i ribban och Rashford en i stolpen. Bristol tog ledningen i början av andra halvlek. Sedan var det så äntligen dags för Zlatan. 1-1-kvitteringen kom kort därpå via en frispark. Det resultatet stod sig in på övertid, men med sekunder kvar kunde Bristol avgöra med 2-1 och planstormning av segerrusiga fans som följd.

Speltips – United tar tre poäng

Leicester gjorde en bra match mot Manchester City, men vi tror ändå att de får ge sig mot Manchester United i ligan. Manchester United har inte gett upp hoppet om att komma ikapp City, men de behöver tre pinnar för att inte tappa än mer. Vi tror att de lyckas och speltips blir en 2:a. Hos BetHard ger den oss 1,86 gånger pengarna.

Publicerad: 2017-12-20

Skribent: Tobias Ljungkvist