Målmaskinen nätar igen

Bayern München är höstmästare och verkar storma mot sin sjätte raka ligatitel. Det började halvdant, men efter tränarbytet har det blivit seger i alla matcher utom en. Då var det Borussia Mönchengladbach som lyckades vinna i ligan. Ett annat Borussia, Dortmund, var det som slog ut mästarna i förra säsongens upplaga av cupen. Då med 2-3. Bayerns form tyder dock på ett helt annat resultat den här gången. Fyra raka vinster i ligan och revansch mot Paris Saint-Germain i Champions League efter seger med 3-1. Senaste matchen var mot Stuttgart, och även om det satt långt inne och krävde en straffräddning för förre Stuttgartkeepern Sven Ulreich så räckte inhoppande Thomas Müllers 0-1 till tre poäng. bayern hade bud på betydligt mer, men fick inte till avsluten. Robert Lewandowski blev, för ovanlighetens skull mållös. Han har gjort 15 mål på 17 ligamatcher, och vi tror att han är den som trycker dit matchens första i Der Klassiker-mötet.

Den usla sviten bruten

De inledde lysande och ledde ligan med flera poäng före Bayern München. Men istället för att bibehålla försprånget så tappade de. Och tappade. Och tappade. till slut hade Borussia Dortmund inte bara åkt ner flera placeringar i ligan utan också skämt ut sig med svaga resultat i Champions League. Åtta raka ligamatcher utan seger och inte alls utan att man höjer på ögonbrynen. Nu verkar det dock ha vänt. Två raka vinster i Bundesliga mot Mainz och Hoffenheim. Efter underläge 0-1 senast så lyckades Aubameyang kvitter på straff med timmen spelad och Pulisic satte 2-1 med bara minuter kvar att spela. Det är ett fortfarande skadedrabbat Dortmund som ska ge sig på Bayern München, och vi lämnar dem inte helt utan chans. De lär vara rejält taggade och har mycket att bevisa. Första målet gör de emellertid inte.

Speltips – Lewandowski gör första målet

Med 15 mål i ligan visar Robert Lewandowski att han ä en av världens absolut bästa anfallare. Han har ett fantastiskt facit och vi tror att han vill visa sig från sin absolut bästa sida mot sin gamla arbetsgivare. Dortmundförsvaret har en del att bita i, och vårt speltips blir att Lewy gör matchens första mål. Vårt speltips ger 3,40 gånger pengarna hos LeoVegas.

Publicerad: 2017-12-18

Skribent: Tobias Ljungkvist