Tre raka utan seger

Förlusten mot Freiburg var oväntad och inte alls välkommen i Borussia Mönchengladbach. Matchen slutade 1-0 efter att målvakten Sommer fick kapitulera vid en straffspark i den 20:e matchminuten. Det var dessutom ett rejält tillbakapressat Gladbach som inte kom upp i den standard man är van att se dem. Hela 18-4 i skott till Freiburgs fördel, och frågan är vad Gladbach höll på med defensivt. Faktum är att deras 27 insläppta är näst sämst i hela ligan. bara jumbon Köln är sämre med 31. Ett potentiellt speltips skulle kunna vara på mål för Hamburg, helt klart. Förlusten var den andra på tre matcher och hemmalaget har inte vunnit sedan de slog Bayern München. Vi tror ändå att de ska kunna hitta tillbaka och återgå till vinnarspåret mot ett svagt Hamburg.

Gör för få mål

Tredjeplats är inte fy skam i Bundesliga. Problemet är att Hamburger SV är trea från slutet och bara har fått ihop 15 poäng på 16 omgångar. De gör alldeles för få mål, under 1 i snitt. Nu lyckades de visserligen näta i veckans förlustmatch där det blev 1-2 mot Frankfurt. Papadoupolous satte 1-0, men dessförinnan två raka 0-0-matcher. Det var dock inte att de saknade chanser senast. Nästan två tredjedelars bollinnehav och 15-8 i avslut. Hamburg går inget vidare den här säsongen. 4 vinster totalt, varav bara en har kommit på bortaplan. Den lyckades de få till mot katastrofala Köln. bara två spelare har gjort mer än ett mål. Yttern Kostic med två och forwarden Arp med lika många.

Speltips – Vinst för Gladbach

Trots att Borussia Mönchengladbach inte har vunnit någon av sina tre senaste matcher i Bundesliga så tror vi på bättring när Hamburg kommer på besök. Gästerna har förtvivlat svårt att göra mål, och även om Gladbach läcker rejält tror vi att de är numret större. Vårt speltips blir en 1:a. Oddset 1,75 hittar vi hos LeoVegas.

Publicerad: 2017-12-13

Skribent: Tobias Ljungkvist