Första segern efter åtta raka utan

Borussia Dortmunds åtta raka ligamatcher utan seger har gjort att flera lag tagit sig förbi i Bundesligatabellen och avståndet till Bayern München har ökat till 13 poäng. Det är en lång väg upp dit, men vandringen har börjat. Efter den galet svaga perioden har det blivit seger med 0-2 borta mot Mainz och tre efterlängtade poäng trillade in på de gulsvartas konto. Papastathopoulos med 0-1 efter 55 minuters spel och Kagawa med sitt tredje mål för säsongen i matchens slutskede. Aubameyang lämnade planen mållös, annars är han den ende som på allvar utmanar Bayern Münchens Robert Lewandowski om skytteligatiteln. 12 stycken mål hittills för hans del, tre bakom Lewandowski. Dortmund saknar fortfarande mängder med spelare på grund av skador. Reus, Durm, Rode och Götze för att nämna några. Det är så klart ett enormt avbräck som är orsak till mycket av problemen som finns.

Strax bakom topplagen

Hoffenheim har etablerat sig som ett stabilt lag just bakom toppen i Bundesliga och fjolårets fyra ligger för närvarande på femte plats i tabellen. Med unge tränaren Julian Nagelsmann vid rodret har de gång efter annan stått för riktigt bra resultat mot de bästa. Det märks dock att det saknas lite grann för att ta steget till att faktiskt själva ses som ett av de bästa lagen. Då och då går de på nitar som de inte borde. Inte en förlust på de sex första omgångarna, sedan bara tre vinster på de tio senaste. De förlorade mot Hamburg bara för att slå Leipzig med 4-0 i matchen efter det. Därefter ny förlust mot Hannover, men seger i veckans match mot Stuttgart. 1-0 efter mål av lagets flitigaste målskytt Uth. Inte heller Hoffenheim är skadefria utan Sandro Wagner saknas, liksom Philipp Ochs.

Speltips – Hoffenheim klarar som sämst kryss efter 45

Borussia Dortmund har till slut lyckats vinna en Bundesligamatch igen. Deras åtta matcher långa svit utan seger har brutits, och vi tror att de har goda chanser att utöka sin segerrad. Hoffenheim visar upp blandade resultat, men i tre fjärdedelar av sina matcher så är de antingen i ledning eller har ett kryss med sig efter 45 minuters spel. Vi tar fasta på det och spelar X2 under första halvlek. Hos Expekt ger det oss 1,78 gånger pengarna.

Publicerad: 2017-12-13

Skribent: Tobias Ljungkvist