Imponerar både framåt och bakåt

Efter 13 omgångar förra säsongen hade Valencia elva poäng och var långt ifrån toppen. Efter 13 omgångar nu är de obesegrade, har spelat in 31 poäng och är det lag som är närmast Barcelona som leder ligan. 33 mål har de skickat in och är med det näst bästa spanska lag. Nyförvärvet Simone Zaza från Juventus har gjort nio av dem och verkligen visat sig värd de 160 miljoner Valencia betalade för honom. Efter åtta raka vinster var det dags för det riktiga provet i senaste La Liga-omgången. Match mot Barcelona på hemmaplan och chansen att komma ikapp ytterligare. Efter en timmes spel var det också Valencia som tog ledningen via Moreno. De höll den fram till 83:e matchminuten då Jordi Alba fick in kvitteringen. Matchen slutade 1-1 och trots visst Barcelonaövertag visade Valencia att de minsann är på gång. Defensivt har de imponerat på hemmaplan och bara släppt in tre mål.

Bara vunnit en av de sju senaste

Det är fem säsonger sedan Zaragoza åkte ur La Liga och sedan dess har de krigat på i andradivisionen. 19 poäng på 16 omgångar ger dem en fjortondeplats i nuläget. De har bara en vinst på de sju senaste matcherna i ligan, och det mot en helt annan typ av motstånd än Valencia. Två av fyra vinster har de tagit på bortaplan, båda gångerna mot bottenlag. Förlust borta mot Almeria med 3-0 följdes av 0-0 när Reus kom på besök i den senaste omgången. Zaragoza hade svårt att skapa de lägen som behövdes mot mittenlaget. Med sju mål är lånet från Celta Vigo, Borja Iglesias, bäste målskytt för gästerna men vi tror att han blir utan poäng i torsdagens match. De har gjort tio mål i bortaspelet, men vi tror inte att de lyckas mot ett av de tätaste lagen i divisionen ovanför.

Speltips – Valencia håller nollan

I 71% av sina hemmamatcher lyckas Valencia freda sitt mål. De är enormt svåra att få hål på och när några av världens bästa lag går bet så tror vi att de kommer klara av att stänga igen mot ett lag från andradivisionens undre halva. Vårt speltips är under 0,5 mål för gästerna och det spelar vi till oddset 1,88 hos Unibet.

Publicerad: 2017-11-27

Skribent: Tobias Ljungkvist