Fem raka utan seger i ligan

Borussia Dortmund förlorade i helgens Bundesligaomgång. 2-1 mot Stuttgart var femte raka i ligan utan vinst och de tappar mark till Bayern München i toppen. Med alla turneringar inräknade så har Borussia faktiskt bara en vinst på de åtta senaste matcherna, och så är vi inte alls vana att se dem. De eviga skadeproblemen där flera spelare som skulle gå rakt in i startelvan är tvingade att se på från sidan innebär stora problem och även om truppen är stark så är det ofrånkomligt att inte känna av det. Det har bara blivit två poäng i Champions League och avancemang från gruppen är en utopi. Istället får de kämpa för att inte bli omsprungna av APOEL och ändå gå vidare till spel i Europa League. De har två svåra matcher kvar där först Tottenham står för motståndet och sedan Real Madrid.

Går för att säkra gruppsegern

I Premier League är de trea bakom Manchesterlagen, men i Champions League har Tottenham hittat rätt. De leder den svåra gruppen på 10 poäng, tre före Real Madrid, och har ett bra utgångsläge inför avslutningen. Det kan vara stor skillnad på att gå vidare som etta eller som tvåa och även om avancemanget redan är säkrat så behöver Tottenham vinna för att vara säkra på att gå vidare som gruppetta. Flera spelare må ha drabbats av skavanker och på de tre senaste i ligan har det blivit två förluster, men vi tror ändå att Tottenham är bättre än sina motståndare på tisdagen. Harry Kane har ljumskproblem, men spelade senast mot Arsenal i förlustmatchen. Hans åtta mål i ligan och fem på fyra matcher i Champions League har givetvis varit en stor anledning till att det har gått så pass bra som det har gjort för Spurs.

Speltips – Dortmund iskalla, Spurs vinner

Även om Tottenham har förlurat två av de tre senast i ligan och drabbats av skador så tror vi inte det räcker för att ett iskallt Borussia Dortmund ska lyckas ta några poäng. Dortmund lider av alla skador och de har inte alls lyckats säkra poäng i den takt de skulle behöva. Vårt speltips är en 2:a och hos SuperLenny ger den oss 3,05 gånger pengarna.

Publicerad: 2017-11-19

Skribent: Tobias Ljungkvist