Bara vunnit en av de sju senaste

Efter sex omgångar utan förlust och seger mot exempelvis Bayern München så var det slut på det roliga för Hoffenheim. De har bara tagit en enda seger på de senaste sju ligamatcherna och inte vunnit någon av de tre senaste hemmamatcherna. Det har tenderat att bli lite Hawaii när de spelar och det både görs mål och släpps in mål i tid och otid. När Hoffenheim har varit inblandade har det gjorts minst två mål i matchen alla gånger utom en. Ett spel på antal mål skulle kunna vara gångbart, men vi tittar snarare på andra detaljer. Hoffenheim är ett vanligtvis starkt hemmalag och vi tror att de kan vända den negativa trenden nu. Trots skador och avstängningar är vi inne på att de gör en bra match, samtidigt som Leipzig har fokus på annat.

Fokus på Champions League

Gästerna har inte imponerat nämnvärt på bortaplan utan tar de flesta av sina poäng i hemmaspelet. De är tvåa i ligan och har tre raka utan förlust. Vinst mot Hannover, kryss mot Leverkusen och senast 2-0 hemma mot Werder Bremen. Keita, som lämnar klubben för Liverpool till sommaren, satte 1-0 och inhoppande Bernardo fick dit tvåan. Emil Forsberg får även denna säsongen stort förtroende och är en av lagets nyckelspelare. Ett ligamål och två i Champions League hittills. Och det är just Champions League som är anledningen till att vi inte tror att Leipzig vinner matchen. De har en enormt viktig match mot gruppettan Besiktas på onsdag och lär behöva vinna den för att ha chans att ta andraplatsen och gå vidare. Porto står på samma poäng men går vidare om de vinner mot Monaco. Leipzigs enda chans är att ta fler poäng än Porto. Fokus kommer helt klart ligga på vad som komma skall, och vi tror att det påverkar laget.

Speltips – Leipzig vinner inte

På hemmaplan är Hoffenheim normalt sett ett mycket starkt lag, även om det inte gått så bra den senaste tiden. Leipzig har en enormt viktig match i Champions League på onsdag och kan komma att hålla igen. Vi tror att det räcker för Hoffenheim, som tar chansen och ser till att ta som sämst en poäng. Vårt speltips är 1X och det spelar vi hos LeoVegas till 1,66 gånger insatsen.

Publicerad: 2017-11-30

Skribent: Tobias Ljungkvist