Öser in mål

Everton är det hittills enda laget som har stulit poäng från Manchester City i den här säsongens Premier League. Det var redan i den andra omgången som Wayne Rooney lyckades få bollen i nät på sina gamla rivaler. Därefter har City vunnit elva raka matcher och de toppar naturligtvis tabellen. Smått galna 42 mål framåt, där Aguero stått för nio, och Sterling och Gabriel Jesus för åtta var. Samtidigt bara åtta insläppta totalt och därmed näst bäst i ligan defensivt. Mendy är truppens enda skadade spelare, men det är inte så att Pep Guardiola behöver sakna honom. På hemmaplan har de varit i ledning i halvtid vid fem tillfällen av sex möjliga, och vi ser en möjlighet till ett spelvärt bet. Senast i raden att få känna på Citys vrede var Huddersfield, som faktiskt hamnade i ledning efter ett självmål. Manchesterlaget kunde dock vända och vinna med 1-2 på bortaplan.

En poäng mot lag på övre halvan

Precis i mitten av tabellen har Southampton fått ihop 16 poäng efter fyra vinster, fyra kryss och fem förluster. Efter tre raka matcher utan seger så blev de vinst senast mot Everton med 4-1. Tadic satte 1-0 efter dryga kvarten och just innan halvtid kvitterade Everton. I andra var det dock Southampton som var klart bättre och Charlie Austin satte två mål inom loppet av fem minuter innan Steven Davies fick sista ordet med 4-1 i 87:e minuten. Southampton har bara gjort 13 mål, ett per match i snitt. Vi tror att de får det svårt att näta på serieledarna. Innan segern mot ett krisande Everton hade de bara tagit en seger på de senaste sju matcherna, men glädjen lär inte vara särskilt länge. Inte ens med en helt skadefri trupp lär de kunna stå emot ett av världens hetaste lag just nu. De enda vinsterna har kommit mot lag på plats 16 och sämre i tabellen. Enda poängen mot ett lag på övre tabellhalvan har kommit efter 1-1 mot tabellnian Brighton.

Speltips – City leder halvvägs och vinner matchen

När inget av topplagen har lyckats tror vi inte att Southampton skulle göra det. Inte något lag har lyckats slå Manchester City den här säsongen och City har en förmåga att få in ett tidigt ledningsmål. Vårt speltips är att Manchester City leder matchen i halvtid och att de vinner vid full tid.

Publicerad: 2017-11-27

|
Uppdaterad: 2017-11-30 10:18:30

Skribent: Tobias Ljungkvist