Går bra i både liga och CL

Just bakom Manchester City och Manchester United i tabelltoppen ligger Chelsea och lurar. De har tre poäng upp till United med åtta vinster, två kryss och tre förluster. De har mött de flesta topplagen redan och har nu en hel rad med – på pappret – enklare matcher framför sig. Nästa motståndare är Swansea som ska kunna städas av ganska smärtfritt. Det har gått fem omgångar i Premier League sedan Chelsea senast förlorade och efter fyra raka vinster blev det kryss mot Liverpool efter 1-1 senast. Då var det Liverpool som tog ledningen, men Borges kvitterade med fem minuter kvar av matchen. Chelsea leder dessutom sin Champions Leaguegrupp och går vid seger eller kryss mot Atletico madrid i sista omgången vidare som etta. Morata har varit lagets kanske bäste spelare i år då han har stått för flest mål med åtta stycken och dessutom spelat fram till fyra. Som vanligt är de svåra att göra mål på, elva insläppta på 13 omgångar.

Gör inga mål

I Premier Leagues botten är Swansea ett av lagen som kämpar. Blott nio inspelade poäng med två vinster och tre kryss håller inte. De är visserligen tätare än många av lagen på liknande placeringar och har bara släppt in fem mål i bortaspelet, men vad hjälper det när man inte gör mer än sju stycken på 13 matcher? Walesarna har haft enormt svårt att få bollen i nät och har bara vunnit en match av de senaste tio. Bara fyra spelare har lyckats göra mål, och Chelsealånet Tammy Abraham har gjort fyra av dem. Kristoffer Nordfeldt har svårt att ta en plats i laget då han konkurrerar med Fabianski i målet medan lagets andre svensk, Martin Olsson, får stort förtroende och har spelat elva matcher. Lånet från Bayern München, Renato Sanchez, har spelat sju matcher men inte lyckats göra något större avtryck. Vi har svårt att se Swansea vinna och vi har ännu svårare att se hur de ska lyckas göra mål på Chelsea.

Speltips – Chelsea vinner utan att släppa in mål

Chelsea fortsätter göra det bra i skymundan av Manchesterlagen. De ångar på i både Champions League och ligan och även om det lär bli svårt att komma ikapp och förbi City så tror vi att de kan stå för en riktigt fin svit i de kommande omgångarna. Swansea verkar precis hopplösa den här säsongen och ska inte kunna göra särskilt mycket motstånd. Vårt speltips är en 1:a med intakt nolla för Chelseas del. Vi spelar hos BetHard till oddset 1,74.

Publicerad: 2017-11-26

Skribent: Tobias Ljungkvist