Jagar första segern i CL

En hyfsad inledning på ligaspelet har gjort att monegaskerna är tvåa i Ligue 1 där det är sex poäng upp till Paris Saint-Germain. Kryss efter 1-1 mot Amiens i helgen i en match där Monaco inte alls imponerade. Ett lag med Monacos ambitioner ska vinna enkelt mot det lag som är näst sist i ligan, inget snack om saken. I Champions League har de inte kunnat upprepa succén från i fjol då det bar ändå till en semifinal innan det till slut tog stopp. De har fortfarande inte vunnit en enda match i gruppen utan står på två kryss och två förluster. Med två poäng kan vi räkna bort dem från avancemang, och istället får de kriga om en plats i Europa League. Senast blev det 1-1 borta mot gruppettan besiktas, så det finns ändå positiva tendenser. Lamar, Sibidé och Falcao är skadade och kommer att missa matchen. Falcao har öst in mål i ligan och med 13 stycken på tio matcher känner man igen honom från fornstora dagar. Skadorna gör det svårare, men vi tror ändå att Monaco kan ta tre poäng.

Skador på viktiga spelare minskar chanserna

Sex poäng bakom bayern München i Bundesliga hittar vi RB Leipzig. De är fortsatt framgångsrika efter en något trevande start och kan återigen komma att göra en riktigt bra säsong. Den unga truppen tappade några spelare under sommarens transferfönster, men har också förstärkts på flera positioner. Emil Forsberg blev kvar i klubben trots intresse från flera håll. Han fyller en viktig roll med sina framspelningar och var dessutom med och tog Sverige till VM i Ryssland i veckan som gick. Timo Werner är den som stått för flest mål i ligan medan just Forsberg varit mest lyckad i CL med två baljor. Leipzig har dock haft det svårt i Champions League och har bara fått ihop fyra poäng på fyra matcher. Om de ska kunna gå vidare krävs det att de tar sig förbi Porto som har sex poäng efter två vinster. Med bland annat Augustin och Keita skadade försvåras det dock betydligt.

Speltips – Vi tror Monaco tar första segern

Monaco saknar den store målhjälten, men ska ändå kunna bjuda till ordentligt på hemmaplan. De behöver vinna för att gå upp på tredjeplats och ta täten i kampen om Europa league-platsen. Leipzig kan fortfarande avancera ur gruppen, men det känns inte troligt att de lyckas. Vårt speltips är en 1:a och hos Expekt ger den oss 2,35 gånger pengarna.

Publicerad: 2017-11-19

Skribent: Tobias Ljungkvist