Skadebekymrena lättar

Manchester United har fått klara sig utan Zlatan Ibrahimovic sedan den där matchen mot Anderlecht förra säsongen när zuperknät vek sig och den svenske stjärnan skadade sig allvarligt. Det har ändå gått hyfsat för United, får man lov att säga. Europa League-seger, stark inledning på den nya säsongen. De är tvåa bakom manchester City och har sju vinster, två kryss och två förluster hittills. Mot nykomlingarna newcastle ska de kunna vinna ganska komfortabelt. Skador har dock stört en del och det har inte alltid varit något vackert spel. Nu ska dock Ibrahimovic, Pogba och Rojo vara redo för spel och det kommer göra stor skillnad. En seger på de fyra senaste i ligan efter kryss mot Liverpool, förlust mot Huddersfield, vinst mot Tottenham och senast förlust med 1-0 mot Chelsea. Vi räknar kallt med seger i helgens omgång.

Newcastle tillbaka med en tät defensiv

Efter ett år i Championship är Newcastle tillbaka i finrummet och de har börjat hyfsat. De hade en bra period och förlorade bara en av sju matcher, men de senaste två har resulterat i noll poäng att lägga till de 14 de har. 1-0 borta mot Burnley och 0-1 när Bournemouth kom på besök i den senaste omgången. Newcastle har haft en ganska stark defensiv och med tio insläppta mål på elva matcher har Rob Elliot fått hämta bollen ur nät lika många gånger som hans kollega i Chelsea, exempelvis. Målen framåt har inte trillat in i något rasande tempo heller. Rafael Benitez trupp har bara mäktat med att göra tio mål och det innebär att de inte ens gjort hälten så många som Manchester united har gjort. Drygt en fjärdedel av alla mål som suveräna Manchester City fått in. Vi tror i alla fall att de får hämta bollen ur det egna nätet några gånger.

Speltips – Manchester United med nya förutsättningar

Hemmalaget har gjort en bra säsong så här långt även om det inte varit bländande spel i match efter match. Mot nykomlingarna ska de kunna vinna ganska komfortabelt och vi tror på flera mål. Newcastle har varit svåra att göra mål på, men med Pogba och Zlatan Ibrahimovic tillbaka och redo för spel har United helt andra förutsättningar än tidigare under säsongen. Vårt speltips blir en 1:a med Manchester United -1. Det ger oss 1,80 gånger pengarna hos Expekt.

Publicerad: 2017-11-17

Skribent: Tobias Ljungkvist