Utropstecken i Champions League

Besiktas har gjort ett par bra säsonger i Turkiet och är absolut inga duvungar. Det är en spännande blandning av spelare i truppen. Både riktiga stjärnnamn och en del talang. Två raka ligasegrar har det blivit, och än så länge ser det helt okej ut i Super Lig. De är trea bakom Galatasaray och Basaksehir. En svag period med fyra matcher utan seger har gjort att de tappat några poäng, men i den senaste ligamatchen blev det vinst med 1-2 borta mot Alanyaspor. Tosun satte 0-1 och Negredo avgjorde med sitt 1-2 i matchens slutskede. I första Champions League-matchen slog de Porto med 1-3 på bortaplan och visade att de skulle bli att räkna med. Det följdes upp av 2-0 mot Leipzig och på bortaplan mot Monaco blev det 1-2-vinst. Tosun satte båda turkarnas mål när de Besiktas hämtade upp underläge från 1-0.

Flera tapp från fjolårets lag

Monaco blev tvungna att släppa många av spelarna som gjorde att de gick så galet bra i både liga och Champions League förra säsongen. Det har förstås gjort att de har haft svårare att hävda sig på samma vis. I Ligue 1 är de fem poäng bakom Paris Saint-Germain och har åtta vinster, ett kryss och två förluster. Två raka segrar nu, 2-0 mot Caen och senast 0-2 borta mot svåra Bordeaux. Balde Diao gjorde mål för andra matchen i rad när han satte första och Lemar nöp dit tvåan. Första Champions League-matchen innebar 1-1 mot Leipzig, men därefter revanscherade Porto sig efter Besiktas-förlusten när de vann med 0-3. mot just Besiktas började det bra när Falcao satte 1-0 efter en halvtimmes spel, men de lyckades inte hålla tätt utan släppte in två mål.

Speltips – Besiktas fortsätter vinna

Besiktas har överraskat och står på tre segrar i Champions league. De har ett fantastiskt utgångsläge inför fortsättningen och bara ska avancera ur gruppen. monaco kan knipa ett sista halmstrå om de vinner onsdagens match men vi tror inte att så blir fallet.

Publicerad: 2017-10-29

Skribent: Tobias Ljungkvist