En av favoriterna till slutsegern

Spanien stormar mot VM då de toppar kvalgrupp G efter sju vinster och ett kryss på åtta matcher. De har gjort 32 mål och bara släppt in tre. I en trupp med världsspelare efter världsspelare förväntar vi oss ingenting annat än seger mot Albanien på fredagen. Senast det spelades VM-kval för Spanien var det Italien som stod för motståndet och då blev det beskedlig seger med 3-0. Isco stod för två mål och Morata för ett. Innan det var det oväntat svårt att få in bollen på bortaplan mot Makedonien, och det har vi i minnet inför den kommande matchen mot Albanien. Trots offensiva spelare i överflöd har Spanien bitvis haft svårt att förvalta alla chanser. Det spanska laget är utan tvekan ett av de bästa i världen och hör till favoriterna vad gäller turneringens slutseger.

Bra i defensiven

Efter Spanien och Italien är det Albanien som skuggar. Några poängs skillnad för mycket för att de på allvar skulle kunna utmana Italien om andraplatsen, men ändå med en klart godkänd kvalinsats. Fyra vinster och ett kryss på de åtta matcherna som spelats hittills är bra. Vad vi noterar är dock deras förmåga att hålla igen bakåt. Atalanta-keepern Berisha, uppvuxen i Sverige och med ett förflutet i Kalmar FF, har fått förtroendet i de flesta kvalmatcherna och han har gjort det bra. Bara i en match har Albanien förlorat med mer än två mål – 0-3 förlusten mot Israel. Både mot Spanien och Italien har albanerna klarat sig med förluster med två motståndarmål. Albanien kommer inte slå Spanien, definitivt inte. Men vi tror att de kan komma att göra ett riktigt bra resultat.

Speltips – under 2,5 mål i matchen

Spanien lär dominera bollinnehavet och skapa gott om chanser, något annat tror vi inte. Men Albanien har varit bra på att hålla nere siffrorna i kvalet och på åtta spelade matcher har det bara blivit nio insläppta mål. Tre av dem i förlustmatchen mot Israel. Därför tycker vi det kan vara läge att chansa lite och vårt speltips blir på under 2,5 mål i matchen.

Publicerad: 2017-09-30

Skribent: Tobias Ljungkvist