Leipzig nu med Champions League-rutin

Många röster har höjts över RB Leipzig och deras metoder. Oavsett så har de tagit sig till Bundesliga för att stanna, och efter förra säsongens stora succé där svenske Emil Forsberg var en av ligans bästa spelare har de tagit klivet in i fotbollens finrum Champions League. I ligaspelet inleddes det med förlust mot Schalke 04 med 2-0, men därefter två raka vinster. Först 4-1 mot Freiburg och därefter 0-2 mot Hamburg. Anfallaren Timo Werner uppges jagas av både Liverpool och Real Madrid, och den unge tysken satte två bollar i nät mot Freiburg och en mot Hamburg. Han är i bra form, och vi tror mycket väl att han kan hamna i målprotokollet även mot Gladbach. I veckans Champions League-match mot fjolårets succélag Monaco blev det 1-1 och kryss. Emil Forsberg stänkte upp 1-0 i närmsta hörnet när han fick några meter i straffområdet, men fransmännen kvitterade ganska snabbt.

Dålig effektivitet i Gladbach

Borussia Mönchengladbach var trea i ligan 2014/5 och fyra året därpå. Förra säsongen blev det en niondeplats, och det är också just där vi hittar dem nu efter tre omgångar. En vinst, ett kryss och en förlust har det blivit. I den ordningen. Först seger mot Köln i premiären – 1-0 efter mål av högerbacken Elvedi. Sedan 2-2 på bortaplan mot Augsburg där hemmalaget tog ledningen redan i den första minuten innan Zakira gjorde 1-1 och sedan svenske backen Oskar Wendt nickade in 1-2 efter en halvtimme. Först i matchens sista minut kvitterade Augsburg. Mot Frankfurt blev det förlust med 0-1 då Kevin-Prince Boateng gjorde matchens enda. Det var dock Mönchengladbach som styrde matchen och de hade lägen att både kvittera och avgöra på. Effektiviteten saknades dock, och det är någonting de har haft problem med även i tidigare matcher. Det krävs för många avslut för att få till ett mål.

Speltips – Timo Werner nätar och hemmalaget vinner

Timo Werner har börjat säsongen bra och gjort tre mål på tre matcher. Med rykten om både Liverpool och Real Madrid tror vi att hans självförtroende stärks och vi har en känsla av att han återigen hamnar i målprotokollet. Leipzig är dessutom ett svårslaget lag på hemmaplan. 12 vinster och bara tre förluster i hemmaborgen förra säsongen. Borussia Mönchengladbach lär streta emot, men vårt speltips blir en 1:a med Timo Werner som målskytt.

Publicerad: 2017-09-15

Skribent: Tobias Ljungkvist