Ny tuff lottning för Celtic

Celtic är i Champions League i år igen tack vare starka 5-0 hemma mot Astana och förlust med 4-3 på bortaplan. Förra säsongen var de sist i en svår grupp med både Barcelona, Manchester City och Borussia Mönchengladbach. Vi tror förvissa att de ska kunna ta en tredjeplats i år, men det blir svårt i premiären. Med sex raka ligatitlar och serieledning även den här säsongen så är det klart att Celtic kan tyckas för bra för den skotska ligan. På de fem inledande omgångarna har det blivit fyra vinster och ett kryss. Dessutom enkelt vidare i skotska cupen. Senaste matchen slutade med stabila 1-4 mot Hamilton Academy. Stuart Armstrong, Scott Sinclair och Edouard målskyttar för Celtics del. Det lär dock bli vissa skillnader i och med att Celtic är vana vid att föra matcher. Nu får de istället koncentrera sig på att försvara och det mot ett av de lagen i världen med bäst offensiv.

PSG kan gå hela vägen

Säsongen 2015/16 borde de ha tagit sig till semifinal på Manchester Citys bekostnad. 2-2 på hemmaplan och en missad straff från Zlatan Ibrahimovic i en match PSG skulle ha vunnit med betydligt mer. Därefter förlust med 1-0 borta. Förra säsongen var det Barcelona som stod för motståndet i åttondelsfinal. 4-0 och total dominans hemma följdes av en total kollaps och förlust med 6-1. Tre Barcelonamål efter 88:e minuten. Nu har PSG haft ännu ett år på sig med sitt projekt. De har landat en galen värvning av Neymar som redan börjat prestera i sin nya klubb. Kanske är det dags för PSG nu. Seger mot Monaco i Supercupen och därefter fem raka vinster på de fem inledande matcherna i ligan. Senast med hela 1-5 mot Metz. Cavani med två mål och Mbappé, Neymar och Lucas med varsitt. Paris Saint-Germain är ruskigt starka den här säsongen och de har gott om spelare som brukar kunna hitta nätet.

Speltips – PSG på målhumör

Med hur många spelare som helst som kan prestera i fråga om mål så räknar vi kallt med att PSG sätter flera baljor mot Celtic. Även om skottarna många gånger förr visat ett uppoffrande försvarsspel så tror vi att de får det tufft. PSG värmde upp med fem mål borta mot Metz i ligan, och vårt speltips blir över 2,5 mål för bortalaget i Champions League-mötet. Hos Unibet ligger oddset på 1,84.

Publicerad: 2017-09-10

Skribent: Tobias Ljungkvist