Watford får kämpa för att hålla sig kvar

Watford har varit ganska sparsamma med träningsmatcher inför säsongen. De har kryssat mot Woking och förlorat mot Wimbledon innan de besegrade tjeckiska Viktoria Plzen och Eibar. Efter två nya kryss mot Aston Villa och Real Sociedad – båda matcherna mållösa och alltså 0-0 – så ska de nu ta sig an betydligt tuffare motstånd. Watford kommer få det tufft även den här säsongen tror vi, och även om det har värvats en del – bland annat ansluter Tom Cleverly från Everton – får de sannolikt räkna med att kämpa för att hålla sig kvar. När de gjorde sin första Premier League-säsong på nästan tio år 2015/16 slutade Watford på 13:e plats. Säsongen efter det på 17:e. Frågan är nu om de ska klara sig ovanför strecket ytterligare en säsong eller om det blir Championship igen.

Riktigt bra försäsong för Liverpool

Klopp och hans Liverpool ställs mot tyskt motstånd i playoffmatcherna till Champions League. Det är Hoffenheim som ska göra ett försök, men de kommer få det svårt. Pool har trivts bra mot tyska lag under försäsongen och slog både Hertha Berlin och Bayern München med 3-0. Enda förlusten har kommit på straffar mot Atletico Madrid i finalen i Audi Cup, där det var kryss efter 90 spelade minuter och sedan spansk vinst på straffar. Ett flitigt träningsspelande Liverpool har hunnit med att slå både Crystal Palace och Leicester och i genrepet mot Athletic Bilbao blev det seger med 3-1 efter mål av Firmino, Woodburn och Solanke. Ny för säsongen är vindsnabbe Mohamed Salah som ansluter från Roma. En spännande spelare som kan ställa till det för motståndarna från sin kantposition.

Speltips – Liverpool vinner med flera mål

Efter att ha krossat praktiskt taget allt motstånd i träningsmatcherna är det många som riktar blickarna mot Liverpool och undrar vad Jürgen Klopp har för någonting på gång. Förra säsongens fjärdeplats kan mycket väl bara ha varit en språngbräda och Pool siktar högre den här säsongen. För Watfords del handlar det som sagt om en kamp för att få spela Premier League-fotboll även nästa säsong. Vi tror på klar bortaseger och vårt speltips är att Liverpool vinner med flera mål. 2:an med minst två måls marginal ger 2,15 gånger pengarna hos BetHard.

Publicerad: 2017-08-06

Skribent: Tobias Ljungkvist