Enkel seger i premiären för Manchester City

Med 71 procents bollinnehav och tio skott mot två så var det inte något särskilt snack om saken när Manchester City gjorde processen kort mot nykomlingarna Brighton & Hove Albion som fick känna på den stora skillnaden mellan Championship och Premier League. 0-2 efter mål av Aguero och via ett självmål. Det kunde ha blivit betydligt större siffror. Pep Guardiola har inte hållit igen på värvningarna inför den här säsongen. Mendy och Bernardo Silva från Monaco, Kyle Walker från Spurs och Danilo från Real Madrid. För att nämna några. Samtidigt har City fått behålla större delen av de spelare som är aktuella för en startelva. Det kan bli en mycket intressant säsong för Cityfansen om Guardiola får ihop sitt lag ordentligt. Fjärdeplatsen från förra säsongen var inte tillräckligt och nu siktar man betydligt högre.

Mycket matcher för Everton

Med Romelu Lukaku till Manchester United, Deulofeu till Barcelona och ytterligare ett par spelare bort så tappar Everton både styrka och snabbhet. Men trots gott om pengar in för försäljningarna så har det värvats en del också. Islänningen Sigurdsson ansluter från Swansea till exempel. Men den kanske mest intressanta värvningen är den av hemvändande Wayne Rooney (som för övrigt kommer på free transfer). Englands meste målskytt är tillbaka där allting en gång började och efter ett par tuffa säsonger i Manchester United blir det intressant och se vad han kan åstadkomma i ny omgivning. Det började bra med ett nickmål i första matchen som betydde seger mot Stoke. Hemma på Goodison Park var det Everton som förde matchen, men de riktigt, riktigt vassa lägena dök inte upp. Sedan dess har Everton hunnit spela första matchen av två mot Hajduk Split i kvalet till Europa League. 2-0-seger efter att Keane nickat in första och Gueye satt tvåan. Återigen en match som Everton förde, men flest skott på mål hade Hajduk. Retur i mitten på veckan som kommer.

Speltips – Vi tror på bortaseger, men bara med ett måls marginal

Förra säsongen spelade Everton 1-1 på bortaplan mot City och vann med hela 4-0 hemma. Så bra lär det inte gå på måndagen, men Everton får ändå ses som lite av ett spöke. De har dessutom viktig match mot Hajduk Split senare i veckan och vi tror att de är i bra form inför det mötet. Manchester City är dock ett bättre lag i grunden och bör vinna. Men vi tror inte det blir med flera måls marginal.

Publicerad: 2017-08-18

|
Uppdaterad: 2017-11-30 11:41:38

Skribent: Tobias Ljungkvist