Bournemouth släpper många skott

Efter att ha kommit upp som nykomlingar 2015/16 slutade Bournemouth på en 16:e plats i ligan med 42 inspelade poäng. Till förra säsongen bättrade det sig betydligt och med 67 poäng placerade de sig på en niondeplats och därmed övre halvan av tabellen. Ett starkt hemmaspel med nio vinster ställde till det för många lag – främst de på undre halvan. Inför säsongen har målvakten Begovic och Nathan Aké värvats från Chelsea, och rutinerade strikern Jermain Defoe med 159 Premier League-mål i ryggsäcken värvats in. Tre spelare som helt klart höjer kvaliteten i laget. I den här säsongens första match blev det dock förlust mot West Bromwich. Trots ett stort spelövertag och hela 65% bollinnehav så var det ett Bournemouth som var väldigt sårbart mot kontringar. West Brom avlossade hela 14 skott mot Bournemouths fem. Hegazy satte matchens enda mål för hemmalaget. Bollinnehavet var högre än motståndarnas även mot Watford i senaste omgången, och samtliga skott gick också på mål. Det faktum att det bara var tre stycken talar dock sitt tydliga språk – Bournemouth har förtvivlat svårt att skapa chanser. Watford å andra sidan avlossade 15 skott, och två av dem gick in. 0-2 blev slutresultat. Vi ser framför oss hur Manchester City kommer skapa enormt med lägen.

Manchester City stora favoriter

Manchester City går in i säsongen som favoriter till titeln. De har spenderat stora pengar under sommaren och värvat in flera tunga namn, främst för att förstärka backlinjen. Mendy från Monaco, Danilo från Real Madrid, Kyle Walker från Tottenham. Pep Guardiola förfogar över en mycket stark trupp. Det började med match mot nykomlingarna Brighton & Hove Albion, och ganska enkelt kunde City vinna med 0-2. Det var dock ett något ofukuserat City i anfallsspelet och det skulle faktiskt dröja ända till 70:e minuten innan Sergio Aguero satte 0-1. Med över 70% i bollinnehav var det inte så att chanser saknades, men 0-2 fick de hjälp med via ett självmål av Lewis Dunk. Brightons först Premier League-mål någonsin var alltså ett självmål. Mot Everton i andra omgången var det också stort spelmässigt övertag för Manchester City, men det var gästerna som tog ledningen tio minuter från pausvilan genom Wayne Rooney. Det skulle komma en kvittering, men det krävdes en inhoppande Raheem Sterling och en klocka som tickade otäckt nära 90 minuter innan något av de 16 avsluten hamnade i nätmaskorna. Matchen slutade 1-1.

Speltips – Manchester City skapar mängder med lägen och vinner

Bournemouth har haft svårt att skapa lägen under de två första matcherna i ligan. Däremot har deras motstånd fått avsluta gång på gång. Ett City som är tippat att vinna hela ligan lär kunna skapa i stort sett hur mycket som helst, och vi tror det blir flera mål i matchen. Hos Betway slår vi till på bortaseger med över 2,5 mål i matchen. Vårt speltips ger oss 1,80 gånger pengarna.

Publicerad: 2017-08-24

Skribent: Tobias Ljungkvist