Seger senast, men det finns mer att önska av IFK Göteborg

Först på en elfteplats hittar vi IFK Göteborg i den allsvenska tabellen. Det är klart sämre än vad man är van att se från den tidigare giganten inom svensk fotboll. Blott tre segrar på de fjorton senaste matcherna har gjort att IFK är i en ganska tuff sits. I de tre senaste matcherna har det blivit förlust mot Örebro borta med 4-2, sedan kryss på hemmaplan mot samma motståndare efter 2-2. När Norrköping besökte västkusten i den förra omgången var det emellertid IFK Göteborg som fick jubla efter fina 4-1. Trots att Karl Holmberg gjorde 0-1 efter 20 minuter så vände IFK och August Erlingmark, son till legendariske Magnus, gjorde sitt första mål för Blåvitt när han petade in 4-1-bollen.

Tuff period för AIK

Europaäventyret är slut för AIK:s del. Med ett kryss på hemmaplan mot Braga efter 1-1 önskade alla gnagare få läsa tidningsrubriker som ”Bragden i Braga”, men efter 1-1 vid 90 minuter så blev det istället förlängning. När allting såg ut som att det skulle gå till straffavgörande och klockan tickat över 120 spelade minuter fick dock Braga hörna. Det slutade inte bättre än att efter ett par försök så letade bollen sig in i nät och portugiserna var vidare till playoff. I Allsvenskan följdes 1-0 hemma mot Norrköping upp av en mycket svagt 0-1-resultat mot ett krisande Kalmar FF. Med en match att spela ikapp är dock AIK i ett sådant läge att vid seger går de upp på andraplatsen bakom Malmö FF. Med tanke på uttåget i Europa är det klart att stockholmarna nu vill göra allt i sin makt för att ge Malmö en match om titeln.

Speltips – AIK bortaslår IFK Göteborg

Det har varit tufft att vara AIK-supporter senaste tiden. Förlust mot Braga i Europaspelet, tveksam insats mot Kalmar FF. Inte heller har särskilt många änglar jublat över Blåvitts insatser. Det är en svårtippad match, men vi väljer i vårt speltips att gå på bortaseger. 2:an ger oss saftiga 2,90 gånger pengarna hos Unibet.

Publicerad: 2017-08-04

Skribent: Tobias Ljungkvist