Barcelona räckte inte riktigt till förra säsongen

Barcelona har under sommaren fått in Gerard Deulofeu från Everton och Nelson Semedo från Benfica. De fyller på en redan stjärnspäckad trupp där det är svårt att se hur de ska få plats. Under förra säsongen kom Barcelona inte riktigt upp i samma nivå som rivalerna från Madrid, men det blev ändå en Copa del Rey-titel efter finalseger mot Alaves. Dessutom blev det seger i Supercupen mot Sevilla. Det skiljde tre poäng upp till Real Madrid i ligan, trots 37 mål av Messi och 29 av Suarez. 116 gjorda ligamål totalt var bäst i Spanien. Barcelona avslutade säsongen med sju raka vinster.

Sjätte raka ligatiteln för Juventus

I Italien är det Juventus för hela slanten. Även om Roma kämpade emot länge och väl så blev det en välförtjänt sjätte ligatitel på raken. Den briljanta defensiven med keepern Buffon och de otroligt samspelta backarna har gjort att många lag gått mållösa från möten med den gamla damen. Cuadrado kommer tillbaka från Chelsea och Douglas Costa anländer från Bayern München och det innebär enormt mycket speed på kanterna. Backjätten Bonucci försvinner till Milan och det blir så klart ett visst avbräck, men det finns fullgoda ersättare till honom. Seger i ligan, seger i cupen och en tuff finalförlust i Champions League förra säsongen gör att vi tror att Juventus kommer ta hem den här matchen.

Speltips – Barcelona får se sig besegrade av Juventus på nytt

Barcelona siktar naturligtvis på att återta den inhemska ligatiteln och ett toppresultat i Champions League. Något annat hade varit skandal med ett sådant lag. Men den uppvisning Juventus hade i Champions League i våras går inte att bortse från. De har hittat ett sätt att slå spanjorerna på, och vi tror att de kommer lyckas på nytt. Vi väljer att spela 2:an hos SuperLenny till oddset 3,00 gånger pengarna.

Publicerad: 2017-07-16

Skribent: Tobias Ljungkvist