Underläge i halvtid i varannan match hemma för Eskilstuna

AFC Eskilstuna gör sin första Allsvenska säsong, och om ingenting drastiskt händer så blir det också den enda för den här gången. De ligger sist av alla lag och har bara lyckats ta en trepoängare. Det var mot Kalmar FF i förrförra omgången som Omeje och Öhman lyckades göra 1-1 och 2-1 efter att Kalmar tagit ledningen tidigt i matchen. Glädjen blev dock inte långvarig och i senaste omgången tog samma Kalmar revansch på hemmaplan och vann med 2-0. I nästan hälften av matcherna Eskilstuna spelar så är det över 3,5 mål – potentiellt speltips där. Vi tar dock fasta på det faktum att AFC legat under i halvtid vid tre tillfällen av sju på hemmaplan. Övriga fyra har det varit oavgjort efter 45 minuter. Inte någon gång har det varit ledning.

Djurgården gör flest mål av alla

Djurgården är tio poäng efter ettan Malmö och upp till förstaplatsen är det alltså långt. Däremot är det bara en poäng som skiljer dem från AIK och andraplatsen. Medan Djurgården har fler förluster än många av lagen i samma segment av tabellen så är det ändå en styrka att faktiskt ha vunnit så pass mycket som de har gjort. Det lönar sig ofta att gå för vinst, vilket DIF har visat. Samtidigt är 30 mål framåt fler än något annat lag har mäktat med. Majoriteten av målen kommer förvisso på hemmaplan, men vi tror att mot ett Eskilstuna som ligger sist i tabellen så ska det inte spela någon större roll. Vårt speltips innebär att Djurgården nätar i första halvlek och vinner matchen. Någonting de ska klara av.

Speltips – Djurgården vinner både första halvlek och vid full tid

Vi tror på Djurgården. De har vunnit och förlorat om vartannat, men mot Eskilstuna ska de vara det klart bättre laget. 30 gjorda mål är bra, och när Eskilstuna släpper in flest mål av alla lag tror vi det kan bli tal om många mål i matchen. Vårt speltips blir att Djurgården leder matchen i halvtid och att de också vinner när domaren blåser slutslignal.

Publicerad: 2017-07-27

|
Uppdaterad: 2017-11-30 11:42:55

Skribent: Tobias Ljungkvist