GIF Sundsvall får koncentrera sig på att hänga kvar

Sundsvalls två vinster under säsongen har gjort att de får koncentrera sig på att hålla sig kvar, vad det verkar. En medioker säsong såhär långt, där det nu blivit fyra raka förluster. IFK Göteborg vann med 0-4, Kalmar FF med 3-0och Östersund med 3-1. Mot tabelltrean Sirius i den senaste matchen efter uppehållet blev det förlust för GIF med 1-2 i en match där det annars blev en tidig ledning för hemmalaget. Morsay gjorde 1-0 redan efter tolv spelade minuter, men Sirius kvitterade genom Arvidsson med dryga kvarten kvar att spela. Precis i matchens slutskede kom också kallduschen. I den 90:e satte Sirius 1-2 genom Haglund, och det var ridå för västernorrlänningarna.

Djurgården öser in mål – de flesta i andra halvlek

I Djurgården är det desto mer dur. En sjätteplats i tabellen, men bara en poäng bakom trean Sirius gör att det finns hopp om en hög placering och eventuellt ett försök att nå Europa under nästa säsong. Målskyttar i form och rutinerade pjäser som kommit inför säsongen gör att det är ett mycket intressant lag att titta på. Bara två förluster på de senaste nio omgångarna, och fem vinster. Senast var det Kalmar FF som fick ge sig på Tele2 Arena när Magnus Eriksson blev tvåmålsskytt i 4-1-segern. Gustav Engvall och Othman El Kabir satte de två andra målen framåt. Djurgården har gjort 62% av sina mål i andra halvlek. Det är något vi tar i beaktande i vårt speltips. 24 mål framåt är dessutom fler än alla lag utom Elfsborg, som har gjort 25.

Speltips – Över 1,5 mål i andra halvlek

Alltså, som mest mål från Djurgården i andra. Samtidigt släpper Sundsvall in fler mål i första och har bara släppt in en tredjedel av målen under de sista 45. Vi tror dock att klasskillnaden på plagen ändå gör att DIFs vana fortsätter. De jobbar ner sina motståndare och tröttar ut dem. Vi väljer att spela på över 1,5 mål i andra halvlek, och för det får vi 1,79 gånger pengarna hos Unibet.

Publicerad: 2017-07-08

Skribent: Tobias Ljungkvist