Tvåa i Western, men gör för få mål

Sporting Kansas City är grymma defensivt och snittar 0,68 mål bakåt per match, jämfört med 1,44 för hela ligan. Det kommer man långt på, men för att utmana lagen framför i totaltabellen behöver målskyttet framåt komma igång också. 1,21 mål gjorda per match är sämre än genomsnittet och den skrala målproduktionen har gjort att det har varit svårt att avgöra matcher. Istället för tre poäng har det blivit ett par onödiga kryss. Vänsterspringaren Gerso och forwarden Dom Dwyer är bästa målskyttar med sex respektive fem mål. Sporting är obesegrade på hemmaplan under säsongen och har nu nio raka utan förlust. Totalt sett åtta vinster, sju kryss och fyra förluster.

Svag säsongsinledning, men Philadelphia har bättrat sig

Philadelphia Union ligger på en åttondeplats i Eastern Conference efter att ha inlett säsongen knackigt. Det dröjde fram till den nionde omgången innan första trepoängaren kom, men därefter har det blivit sex vinster och tre förluster. De två senaste segrarna har kommit mot två av ligans bottenlag. 1-0 mot DC United och 3-0 mot New England. Philadelphia snittar 1,41 mål per match, och är alltså även de sämre än genomsnittet. Bakåt är det ingen katastrof, men 1,18 i snitt är till stor del på grund av den svaga inledningen av säsongen. Sapong var en av tre målskyttar i senaste matchen och han är den som gjort flest totalt för Union med sina nio baljor.

Speltips – Sporting KC vinner, totalt under 2,5 mål

Med tanke på att båda lagen brister i målskyttet så tror vi på en målsnål match. Vi ser Sporting som det bättre laget, framförallt med den fina hemmasviten på nio raka utan förlust. Trolig seger för hemmalaget, men vårt speltips blir på under 2,5 mål i matchen.

Publicerad: 2017-07-05

|
Uppdaterad: 2017-11-30 11:44:29

Skribent: Tobias Ljungkvist