Tyskland rullar vidare med anfallare i bra form

Tysklands väg till finalen har gått genom seger mot Australien, där 2-3 definitivt inte speglade matchbilden. 60 procent bollinnehav och 5-14 i avslut borde ha inneburit större segersiffror. Stindl, Draxler och Goretzka nätade för tysk del. I den andra omgången blev det ett kryss efter 1-1 mot Chile. Alexis Sanchez gav Chile en tidig ledning, men Lars Stindl gjorde mål för andra matchen i rad och fastställde slutresultatet. Mot Kamerun dröjde det en halvlek, sedan kom målskyttet igång. Demirbay gjorde 1-0 ett par minuter in i andra halvleken, sedan fyllde Timo Werner på med två stycken. Matchen slutade 3-1. Återigen var det ett dominant Tyskland; 60 procent bollinnehav igen, och hela 18-6 i avslut.

Mexiko har kommit tillbaka från underläge två gånger om

Mexiko slutade på andra plats bakom Portugal, men deras insats har ändå imponerat stundtals. 2-2 mot just Portugal i den inledande matchen och två nickmål av Chicarito och Moreno. Resultatet speglade också matchen, där Mexiko hade något mer boll. Mot Nya Zeeland blev det faktiskt underläge, men i andra halvlek Jimenez och Peralta ett varsitt och såg till att segern blev mexikansk. Mot Ryssland visade sydamerikanerna återigen upp en fin moral när de på nytt lyckades vända ett underläge. Samedovs 0-1 kvitterades inom fem minuter genom Arujo och Lozano kunde sätta 2-1 efter drygt 50 minuter. Hela 62 procents bollinnehav borde ha inneburit mängder med chanser, men Ryssland skapade faktiskt nästan lika många. Men av tio avslut gick åtta på mål, och det är viktigt att fortsätta visa upp samma träffsäkerhet om Tyskland ska kunna såras.

Speltips

Det finns en säkerhet när Tyskland spelar. Tyskarna vet med sig att det kommer skapas chanser och de arbetar metodiskt utan att agera stressat. Både Stindl och Werner är i bra form och har stått för två mål vardera. I Mexiko har det inte gått lika enkelt, även om moralen och styrkan att kunna komma tillbaka från två underlägen inte ska förminskas. Vi tror i alla fall på tysk seger och vårt speltips blir en 1:a.

Publicerad: 2017-06-26

|
Uppdaterad: 2017-11-30 11:52:08

Skribent: Tobias Ljungkvist