Andra ligasegern på raken för Köpenhamn

FC Köpenhamn har varit Nordens kanske bästa lag de senaste åren, även om Malmö FF väl har tagit över den titeln just nu. Ett par års Champions League-gruppspel har gett värdefull rutin och väl där har man faktiskt visat att det går att konkurrera med de större lagen även om man är en lilleputt i sammanhanget. Det finns gott om svenskar i laget, och även om Ludwig Augustinsson lämnar för Werder Bremen så finns landslagsmålvakten Robin Olsen, rutinerade Mikael Antonsson och Erik Johansson kvar. Köpenhamn vann ligan för andra året i rad och det finns gott om kvalitet – både dansk och utländsk.

Både ligaseger och cupvinst för Partizan

Senast Partizan Belgrad spelade match var i slutet på maj, då i Serbiska Cupen. Final mot Röda Stjärnan och 1-0-seger efter mål av mittbacken Milenkovic. Partizan är även de regerande mästare och kunde fira efter att ha varit tvåa bakom just Röda Stjärnan i grundserien men sedan tagit hem slutspelet. Säsongen 2010/11 spelade Partizan i samma Champions League-grupp som Shakhtar, Arsenal och Braga, men kom hjälplöst sist efter sex förluster. Med spelare såsom brasilianske Leonardo, med 24 mål på 34 matcher i ligan, och Djurdjevic, som gjort 24 mål på de 29 matcher han har spelat, så har Partizan ytterst kvalificerade målskyttar. Ett potentiellt speltips skulle kunna vara på antal mål i matchen, men det överlåter vi till er själva att kika på.

Två målglada lag

Två ruskigt effektiva målskyttar i Partizan alltså, och tittar man på antalet gjorda mål i grundserien var laget uppe på 59 stycken på 30 matcher. I slutspelet blev det 19 mål på sju matcher. Ännu vassare var Köpenhamn med 57 gjorda på 26 matcher i grundserien och 17 på tio matcher i det avslutande slutspelet. Som sagt, det kan bli gott om mål.

Speltips – FC Köpenhamn slår Partizan på hemmaplan

Vi tror på våra nordiska grannar och ser dem som det vassare laget. Gott om landslagsspelare och färskare Champions League-rutin än vad Partizan har. De danska mästarna slår de serbiska mästarna, och vi spelar på 1:an.

Publicerad: 2017-06-28

|
Uppdaterad: 2017-11-30 11:44:59

Skribent: Tobias Ljungkvist